Κρεμ μπρουλέ με σοκολάτα Κρεμ μπρουλέ με σοκολάτα

Κρεμ μπρουλέ με σοκολάτα

ΓΙΑ 8-10 ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ ΤΩΝ 150 ΓΡ. 90 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.8 (12 votes)

ΥΛΙΚΑ

  • 800 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. γάλα
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. αλάτι
  • 8 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 190 γρ. κρόκους αυγών
  • 170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • ζάχαρη για την καραμέλα
  • μπισκότο σοκολάτας, σπασμένο
  • παγωτό ή σορμπέ ράσμπερι
  • ράσμπερις κατεψυγμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη μισή ζάχαρη και το αλάτι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά πριν φτάσει το μείγμα στο σημείο βρασμού.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τους κρόκους, τη βανίλια, την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά καλά μεταξύ τους.

Με αργή και σταθερή ροή ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό μείγμα της κρέμας στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα, για να αποφύγουμε το ψήσιμο του.

Στη συνέχεια βάζουμε τη σοκολάτα σε μία κανάτα,  ρίχνουμε το ζεστό μείγμα στη σοκολάτα και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.

Σουρώνουμε σε σινουά ή σε ψιλή σήτα και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη μέχρι να πέσουν οι φουσκάλες που έχουν δημιουργηθεί στην επιφάνειά του.

Μοιράζουμε την κρέμα σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη (ράμεκιν), γεμίζοντάς τα κατά τα τρία τέταρτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 90οC για 55-60 λεπτά (μέχρι η επιφάνεια της κρέμας να αποκτήσει υφή ζελέ) τις αφαιρούμε και τις αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσουν καλά και να σφίξουν για περίπου 2 ώρες.

Για την κρούστα καραμέλας γεμίζουμε την επιφάνεια της κρέμας με αρκετή ζάχαρη και την μεταφέρουμε αδειάζοντάς τη στο επόμενο σκεύος με κρέμα μέχρι να καλύψουμε όλα τα σκεύη με ζάχαρη.

Με ένα φλόγιστρο καίμε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σκούρα καστανή καραμέλα.

Περιμένουμε 2 λεπτά για να στερεοποιηθεί η καραμέλα και να γίνει τραγανή κρούστα, σερβίρουμε με το μπισκότο σοκολάτας, το σορμπέ από κόκκινα φρούτα και τα ράσμπερις.

 

 

  • 800 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. γάλα
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. αλάτι
  • 8 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 190 γρ. κρόκους αυγών
  • 170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • ζάχαρη για την καραμέλα
  • μπισκότο σοκολάτας, σπασμένο
  • παγωτό ή σορμπέ ράσμπερι
  • ράσμπερις κατεψυγμένα

VIDEO DIRECTIONS

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη μισή ζάχαρη και το αλάτι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά πριν φτάσει το μείγμα στο σημείο βρασμού.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τους κρόκους, τη βανίλια, την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά καλά μεταξύ τους.

Με αργή και σταθερή ροή ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό μείγμα της κρέμας στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα, για να αποφύγουμε το ψήσιμο του.

Στη συνέχεια βάζουμε τη σοκολάτα σε μία κανάτα,  ρίχνουμε το ζεστό μείγμα στη σοκολάτα και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.

Σουρώνουμε σε σινουά ή σε ψιλή σήτα και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη μέχρι να πέσουν οι φουσκάλες που έχουν δημιουργηθεί στην επιφάνειά του.

Μοιράζουμε την κρέμα σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη (ράμεκιν), γεμίζοντάς τα κατά τα τρία τέταρτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 90οC για 55-60 λεπτά (μέχρι η επιφάνεια της κρέμας να αποκτήσει υφή ζελέ) τις αφαιρούμε και τις αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσουν καλά και να σφίξουν για περίπου 2 ώρες.

Για την κρούστα καραμέλας γεμίζουμε την επιφάνεια της κρέμας με αρκετή ζάχαρη και την μεταφέρουμε αδειάζοντάς τη στο επόμενο σκεύος με κρέμα μέχρι να καλύψουμε όλα τα σκεύη με ζάχαρη.

Με ένα φλόγιστρο καίμε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σκούρα καστανή καραμέλα.

Περιμένουμε 2 λεπτά για να στερεοποιηθεί η καραμέλα και να γίνει τραγανή κρούστα, σερβίρουμε με το μπισκότο σοκολάτας, το σορμπέ από κόκκινα φρούτα και τα ράσμπερις.

 

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner