VIDEO DIRECTIONS
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τους κρόκους, τη βανίλια, την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά καλά μεταξύ τους.
Με αργή και σταθερή ροή ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό μείγμα της κρέμας στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα, για να αποφύγουμε το ψήσιμο του.
Στη συνέχεια βάζουμε τη σοκολάτα σε μία κανάτα, ρίχνουμε το ζεστό μείγμα στη σοκολάτα και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
Μοιράζουμε την κρέμα σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη (ράμεκιν), γεμίζοντάς τα κατά τα τρία τέταρτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 90οC για 55-60 λεπτά (μέχρι η επιφάνεια της κρέμας να αποκτήσει υφή ζελέ) τις αφαιρούμε και τις αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσουν καλά και να σφίξουν για περίπου 2 ώρες.
Για την κρούστα καραμέλας γεμίζουμε την επιφάνεια της κρέμας με αρκετή ζάχαρη και την μεταφέρουμε αδειάζοντάς τη στο επόμενο σκεύος με κρέμα μέχρι να καλύψουμε όλα τα σκεύη με ζάχαρη.
Με ένα φλόγιστρο καίμε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σκούρα καστανή καραμέλα.
Περιμένουμε 2 λεπτά για να στερεοποιηθεί η καραμέλα και να γίνει τραγανή κρούστα, σερβίρουμε με το μπισκότο σοκολάτας, το σορμπέ από κόκκινα φρούτα και τα ράσμπερις.
Σχόλια