Μπουγάτσα με κρέμα σοκολάτα Μπουγάτσα με κρέμα σοκολάτα

Μπουγάτσα με κρέμα σοκολάτα

ΓΙΑ 16 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
FiveStar: 
Average: 5 (2 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη μπουγάτσα

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδας λιωμένο για τα φύλλα & 100 γρ., σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα

  • 700 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 300 γρ. κρέµα γάλακτος µε 35% λιπαρά
  • 80 γρ. ρούμι
  • 130 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 τεμ. αυγά
  • 6 τεμ. αυγά τους κρόκους
  • κακάο
  • 220 γρ. σοκολάτα
  • 5 γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μπουγάτσα

Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε μέσα τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Απλώνουμε από πάνω τη ζεστή κρέμα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα κι αυτά ένα-ένα. Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 45 λεπτά.

Αφήνουμε την μπουγάτσα να κρυώσει ελαφρώς, την κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια, και σερβίρουμε κατά προτίμηση χλιαρή.

Για την κρέμα

Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα, τη μισή ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το ρούμι και τα τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.  Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα την υπόλοιπη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, τα ολόκληρα αυγά και τους κρόκους. Λίγο πριν πάρει βράση το μείγμα του γάλακτος, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Προσθέτουμε το κακάο και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά μέχρι η κρέμα να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει. Την αποσύρουμε και προσθέτουμε τα 100 γρ. βούτυρο ανακατεύοντας έως ότου λιώσει.

Για τη μπουγάτσα

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδας λιωμένο για τα φύλλα & 100 γρ., σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα

  • 700 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 300 γρ. κρέµα γάλακτος µε 35% λιπαρά
  • 80 γρ. ρούμι
  • 130 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 τεμ. αυγά
  • 6 τεμ. αυγά τους κρόκους
  • κακάο
  • 220 γρ. σοκολάτα
  • 5 γρ. αλάτι

Για τη μπουγάτσα

Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε μέσα τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Απλώνουμε από πάνω τη ζεστή κρέμα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα κι αυτά ένα-ένα. Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 45 λεπτά.

Αφήνουμε την μπουγάτσα να κρυώσει ελαφρώς, την κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια, και σερβίρουμε κατά προτίμηση χλιαρή.

Για την κρέμα

Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα, τη μισή ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το ρούμι και τα τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.  Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα την υπόλοιπη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, τα ολόκληρα αυγά και τους κρόκους. Λίγο πριν πάρει βράση το μείγμα του γάλακτος, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Προσθέτουμε το κακάο και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά μέχρι η κρέμα να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει. Την αποσύρουμε και προσθέτουμε τα 100 γρ. βούτυρο ανακατεύοντας έως ότου λιώσει.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER