VIDEO DIRECTIONS
Για τη ζύμη
Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ ή του πολυκοπτικού μηχανήματος όλα τα υλικά και τα δουλεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
Σκεπάζουμε με ένα πανί και αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο.
Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 φύλλα χαρτί ψησίματος και ανοίγουμε με τον πλάστη, ξεκινώντας από το κέντρο της ζύμης και πιέζοντας διαδοχικά προς όλες τις κατευθύνσεις (πάνω, κάτω, δεξιά και αριστερά) μέχρι να σχηματιστεί ένα στρογγυλό ομοιόμορφο φύλλο πάχους ½ εκ. περίπου (η διάμετρός του θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την ταρτιέρα). Αν η ταρτιέρα δεν είναι από σιλικόνη, τη λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι, τινάζοντας το περίσσιο.
Εναλλακτικά, μπορούμε να ανοίξουμε τη ζύμη μέσα στην ταρτιέρα με τα δάχτυλά μας. Σε προετοιμασμένη ταρτιέρα στρώνουμε τη ζύμη, φροντίζοντας να εφάπτεται σε όλα τα σημεία, κάτω και στο πλάι. Περνάμε τον πλάστη πάνω από την ταρτιέρα, ώστε να κοπεί η ζύμη που περισσεύει πάνω από τα πλάγια τοιχώματά της.
Κάνουμε τρύπες στην ζύμη με ένα πιρούνι.
Στρώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και καλύπτουμε την επιφάνειά της με χαρτί ψησίματος και αρκετά φασόλια (για να αποφύγουμε το φούσκωμα της ζύμης κατά το ψήσιμο).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10-15 λεπτά, αφαιρούμε τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει.
Για την κρέμα λεμόνι και το σερβίρισμα
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα αυγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το χυμό λεμόνι, το μέλι και το θυμάρι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα. Μαγειρεύουμε μέχρι το μείγμα των αυγών να φτάσει στους 82°C, προσέχοντας μην κόψουν τα αυγά.
Μόλις το μείγμα αρχίζει να πήζει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, αλλάζουμε το σύρμα με μια μαρίζ. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι το μείγμα να πήξει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και χτυπάμε το μείγμα με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει λείο και γυαλιστερό.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Σουρώνουμε σε σήτα και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε στην ψημένη ζύμη της τάρτας.
Τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς και να σφίξει.
Σερβίρουμε με μια κουταλιά μασκαρπόνε.
Σχόλια