Μους καρύδας Μους καρύδας

Μους καρύδας

ΓΙΑ 6-8 ΜΟΥΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.7 (15 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη μους

  • 500 γρ. πουρέ καρύδα
  • 12 γρ. ζελατίνη
  • 125 γρ. μαρέγκα ελβετική
  • 380 γρ. σαντιγί, ελαφριά χτυπημένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μους

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε παγωμένο νερό.

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε τον πουρέ, σουρώνουμε την μαλακωμένη ζελατίνη και την προσθέτουμε στον πουρέ. Ανακατεύουμε καλά μ' ένα σύρμα, έτσι ώστε να διαλυθεί καλά η ζελατίνη.

Μεταφέρουμε το μείγμα σ' ένα μεγάλο μπολ και με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, με απαλές κινήσεις, προσθέτουμε το 1/3 της μαρέγκας στον πουρέ της καρύδας, ώστε ν' αραιώσει και να γίνει πιο αφράτο το μείγμα. Ενσωματώνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα. Προσθέτουμε και τη σαντιγί και ομογενοποιούμε.

Μοιράζουμε τη μους σε σκεύη της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να στερεοποιηθεί.

Για τη μους

  • 500 γρ. πουρέ καρύδα
  • 12 γρ. ζελατίνη
  • 125 γρ. μαρέγκα ελβετική
  • 380 γρ. σαντιγί, ελαφριά χτυπημένη

Για τη μους

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε παγωμένο νερό.

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε τον πουρέ, σουρώνουμε την μαλακωμένη ζελατίνη και την προσθέτουμε στον πουρέ. Ανακατεύουμε καλά μ' ένα σύρμα, έτσι ώστε να διαλυθεί καλά η ζελατίνη.

Μεταφέρουμε το μείγμα σ' ένα μεγάλο μπολ και με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, με απαλές κινήσεις, προσθέτουμε το 1/3 της μαρέγκας στον πουρέ της καρύδας, ώστε ν' αραιώσει και να γίνει πιο αφράτο το μείγμα. Ενσωματώνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα. Προσθέτουμε και τη σαντιγί και ομογενοποιούμε.

Μοιράζουμε τη μους σε σκεύη της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να στερεοποιηθεί.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner