Ταλιατέλες βουτύρου «Αλφρέντο» Ταλιατέλες βουτύρου «Αλφρέντο»

Ταλιατέλες βουτύρου «Αλφρέντο»

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (13 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο στο λεπτό του τρίφτη
  • 150 γρ. κασέρι, τριμμένο στο λεπτό του τρίφτη
  • 15 γρ. σκόρδο μαγειρεμένο στο ελαιόλαδο, πολτοποιημένο
  • 200 γρ. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι

Για το μαγειρεμένο σκόρδο

  • 20 γρ. σκόρδο σκελίδες, καθαρισμένες
  • 200 γρ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και κρατάμε 200γρ. από το νερό που έβρασαν.

Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό των ζυμαρικών, προσθέτουμε το βούτυρο αγελάδος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει πλήρως. Προσθέτουμε το μαγειρεμένο σκόρδο, αλατίζουμε, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα και να έχουμε ένα χυλωμένο αποτέλεσμα. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 100 γρ. κεφαλοτύρι, 100 γρ. κασέρι και ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα ώστε να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε σε πιάτα. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

*Tips: Αν η σάλτσα πήξει αρκετά με την προσθήκη των τυριών μπορούμε να αραιώσουμε με λίγο επιπλέον νερό ζυμαρικών.

Για το μαγειρεμένο σκόρδο

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο. Μαγειρεύουμε το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει πλήρως και να αποκτήσει σκούρο καστανό χρώμα. Αφαιρούμε το σκόρδο από το λάδι, το αφήνουμε να κρυώσει και το λιώνουμε με ένα πιρούνι.

Για το πιάτο

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο στο λεπτό του τρίφτη
  • 150 γρ. κασέρι, τριμμένο στο λεπτό του τρίφτη
  • 15 γρ. σκόρδο μαγειρεμένο στο ελαιόλαδο, πολτοποιημένο
  • 200 γρ. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι

Για το μαγειρεμένο σκόρδο

  • 20 γρ. σκόρδο σκελίδες, καθαρισμένες
  • 200 γρ. ελαιόλαδο

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και κρατάμε 200γρ. από το νερό που έβρασαν.

Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό των ζυμαρικών, προσθέτουμε το βούτυρο αγελάδος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει πλήρως. Προσθέτουμε το μαγειρεμένο σκόρδο, αλατίζουμε, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα και να έχουμε ένα χυλωμένο αποτέλεσμα. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 100 γρ. κεφαλοτύρι, 100 γρ. κασέρι και ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα ώστε να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε σε πιάτα. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

*Tips: Αν η σάλτσα πήξει αρκετά με την προσθήκη των τυριών μπορούμε να αραιώσουμε με λίγο επιπλέον νερό ζυμαρικών.

Για το μαγειρεμένο σκόρδο

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο. Μαγειρεύουμε το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει πλήρως και να αποκτήσει σκούρο καστανό χρώμα. Αφαιρούμε το σκόρδο από το λάδι, το αφήνουμε να κρυώσει και το λιώνουμε με ένα πιρούνι.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner