Ράμεν με μπέικον, νουντλς και φρέσκο κρεμμύδι

Ράμεν με μπέικον, νουντλς και φρέσκο κρεμμύδι

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.8 (33 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το ράμεν

  • 50 γρ. ηλιέλαιο
  • 60 γρ. μπέικον, σε χοντρές φέτες
  • 100 γρ. κρεμμύδι σε φέτες
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 7 γρ. dashi, σκόνη
  • 350 γρ. νερό
  • 5 γρ. μίριν
  • 10 γρ. σόγια
  • 120 γρ. νουντλς βρασμένα
  • 1 αβγό, βραστό, κομμένο στη μέση
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο σε λεπτές φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ράμεν

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και σοτάρουμε το  μπέικον πολύ καλά και από τις δύο πλευρές και αφαιρούμε. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει, αλλά να παραμείνει τραγανό. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για λίγο, μέχρι να μυρίσουν.  Προσθέτουμε το νερό, το dashi σε σκόνη, το μίριν, τη σόγια, το μπέικον και μαγειρεύουμε για 3 με 4 λεπτά. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μπολ, προσθέτουμε τα νουντλς, το αβγό και το φρέσκο κρεμμύδι. 

Για το ράμεν

  • 50 γρ. ηλιέλαιο
  • 60 γρ. μπέικον, σε χοντρές φέτες
  • 100 γρ. κρεμμύδι σε φέτες
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 7 γρ. dashi, σκόνη
  • 350 γρ. νερό
  • 5 γρ. μίριν
  • 10 γρ. σόγια
  • 120 γρ. νουντλς βρασμένα
  • 1 αβγό, βραστό, κομμένο στη μέση
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο σε λεπτές φέτες

Για το ράμεν

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και σοτάρουμε το  μπέικον πολύ καλά και από τις δύο πλευρές και αφαιρούμε. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει, αλλά να παραμείνει τραγανό. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για λίγο, μέχρι να μυρίσουν.  Προσθέτουμε το νερό, το dashi σε σκόνη, το μίριν, τη σόγια, το μπέικον και μαγειρεύουμε για 3 με 4 λεπτά. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μπολ, προσθέτουμε τα νουντλς, το αβγό και το φρέσκο κρεμμύδι. 

Σχόλια

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner