Ράμεν με μπέικον, νουντλς και φρέσκο κρεμμύδι

Ράμεν με μπέικον, νουντλς και φρέσκο κρεμμύδι

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.8 (33 votes)

INGREDIENTS

Για το ράμεν

  • 50 γρ. ηλιέλαιο
  • 60 γρ. μπέικον, σε χοντρές φέτες
  • 100 γρ. κρεμμύδι σε φέτες
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 7 γρ. dashi, σκόνη
  • 350 γρ. νερό
  • 5 γρ. μίριν
  • 10 γρ. σόγια
  • 120 γρ. νουντλς βρασμένα
  • 1 αβγό, βραστό, κομμένο στη μέση
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο σε λεπτές φέτες

DIRECTIONS

Για το ράμεν

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και σοτάρουμε το  μπέικον πολύ καλά και από τις δύο πλευρές και αφαιρούμε. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει, αλλά να παραμείνει τραγανό. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για λίγο, μέχρι να μυρίσουν.  Προσθέτουμε το νερό, το dashi σε σκόνη, το μίριν, τη σόγια, το μπέικον και μαγειρεύουμε για 3 με 4 λεπτά. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μπολ, προσθέτουμε τα νουντλς, το αβγό και το φρέσκο κρεμμύδι. 

Για το ράμεν

  • 50 γρ. ηλιέλαιο
  • 60 γρ. μπέικον, σε χοντρές φέτες
  • 100 γρ. κρεμμύδι σε φέτες
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 7 γρ. dashi, σκόνη
  • 350 γρ. νερό
  • 5 γρ. μίριν
  • 10 γρ. σόγια
  • 120 γρ. νουντλς βρασμένα
  • 1 αβγό, βραστό, κομμένο στη μέση
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο σε λεπτές φέτες

Για το ράμεν

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και σοτάρουμε το  μπέικον πολύ καλά και από τις δύο πλευρές και αφαιρούμε. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει, αλλά να παραμείνει τραγανό. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για λίγο, μέχρι να μυρίσουν.  Προσθέτουμε το νερό, το dashi σε σκόνη, το μίριν, τη σόγια, το μπέικον και μαγειρεύουμε για 3 με 4 λεπτά. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μπολ, προσθέτουμε τα νουντλς, το αβγό και το φρέσκο κρεμμύδι. 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner