Τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο & λαχανικά Τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο & λαχανικά

Τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο & λαχανικά

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.8 (65 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 50  γρ. ηλιέλαιο
  • 300 γρ. κοτόπουλο, στήθος, φιλέτο, σε λεπτές φέτες
  • 120 γρ. λάχανο, ζουλιέν
  • 80 γρ. καρότο, ζουλιέν
  • 80 γρ. πιπεριές κόκκινες, ζουλιέν
  • 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά
  • 300 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
  • 200 γρ. σάλτσα σόγια-μέλι
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε λεπτές πλάγιες φέτες
  • κόλιανδρος, φρέσκος, φύλλα

Για τη σάλτσα σόγια-μέλι

  • 70 γρ. τζίντζερ, σε φέτες
  • 40 γρ. σκόρδο, σπασμένο
  • 70 γρ. μέλι
  • 150 γρ. σόγια
  • 50 γρ. ξίδι λευκό
  • 200 γρ. νερό
  • 15 γρ. κορν φλάουρ
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε ένα σκεύος τοποθετούμε το κοτόπουλο και αλατίζουμε.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μισό ηλιέλαιο, προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα, περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, και το αποσύρουμε σ' ένα σκεύος.

Επαναφέρουμε το τηγάνι στην εστία σε δυνατή ένταση,  ρίχνουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο και προσθέτουμε το λάχανο, το καρότο, τις πιπεριές, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά αλλά να παραμείνουν τραγανά, για 2 με 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο, για ένα λεπτό περίπου.

Προσθέτουμε τα αβγά, σπάμε ανακατεύοντας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 με 2 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Επαναφέρουμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε τη σάλτσα, τον κόλιανδρο, το φρέσκο κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν σωστά όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμύδι και φρέσκο κόλιανδρο.

Για τη σάλτσα σόγια-μέλι

Διαλύουμε το κορν φλάουρ με λίγο νερό.


Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μια κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε η σάλτσα να σιγοβράζει, και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.


Προσθέτουμε το μείγμα του κορν φλάουρ σιγά σιγά και παράλληλα ανακατεύοντας μ' ένα σύρμα, ώστε να ενσωματωθεί στη σάλτσα.


 Βράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί το κορν φλάουρ και να πήξει η σάλτσα για 5 λεπτά περίπου.

Τέλος σουρώνουμε περνώντας τη σάλτσα από μία σήτα.

Tip:

*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σάλτσα σε νουντλς ή ακόμα και σε μαγειρευτά.

*Εάν δεν δέσετε τη σάλτσα μπορείτε να μαρινάρετε κρέας, ψάρι ή ακόμα και λαχανικά.

Για το πιάτο

  • 50  γρ. ηλιέλαιο
  • 300 γρ. κοτόπουλο, στήθος, φιλέτο, σε λεπτές φέτες
  • 120 γρ. λάχανο, ζουλιέν
  • 80 γρ. καρότο, ζουλιέν
  • 80 γρ. πιπεριές κόκκινες, ζουλιέν
  • 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά
  • 300 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
  • 200 γρ. σάλτσα σόγια-μέλι
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε λεπτές πλάγιες φέτες
  • κόλιανδρος, φρέσκος, φύλλα

Για τη σάλτσα σόγια-μέλι

  • 70 γρ. τζίντζερ, σε φέτες
  • 40 γρ. σκόρδο, σπασμένο
  • 70 γρ. μέλι
  • 150 γρ. σόγια
  • 50 γρ. ξίδι λευκό
  • 200 γρ. νερό
  • 15 γρ. κορν φλάουρ
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε ένα σκεύος τοποθετούμε το κοτόπουλο και αλατίζουμε.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μισό ηλιέλαιο, προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα, περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, και το αποσύρουμε σ' ένα σκεύος.

Επαναφέρουμε το τηγάνι στην εστία σε δυνατή ένταση,  ρίχνουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο και προσθέτουμε το λάχανο, το καρότο, τις πιπεριές, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά αλλά να παραμείνουν τραγανά, για 2 με 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο, για ένα λεπτό περίπου.

Προσθέτουμε τα αβγά, σπάμε ανακατεύοντας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 με 2 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Επαναφέρουμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε τη σάλτσα, τον κόλιανδρο, το φρέσκο κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν σωστά όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμύδι και φρέσκο κόλιανδρο.

Για τη σάλτσα σόγια-μέλι

Διαλύουμε το κορν φλάουρ με λίγο νερό.


Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μια κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε η σάλτσα να σιγοβράζει, και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.


Προσθέτουμε το μείγμα του κορν φλάουρ σιγά σιγά και παράλληλα ανακατεύοντας μ' ένα σύρμα, ώστε να ενσωματωθεί στη σάλτσα.


 Βράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί το κορν φλάουρ και να πήξει η σάλτσα για 5 λεπτά περίπου.

Τέλος σουρώνουμε περνώντας τη σάλτσα από μία σήτα.

Tip:

*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σάλτσα σε νουντλς ή ακόμα και σε μαγειρευτά.

*Εάν δεν δέσετε τη σάλτσα μπορείτε να μαρινάρετε κρέας, ψάρι ή ακόμα και λαχανικά.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner