ΡΥΖΙ

ΡΥΖΙ

Εδώδιμος μικροσκοπικός κόκκος του ομώνυμου φυτού. Το ρύζι, κυρίως το αποφλοιωμένο, χρησιμοποιείται ευρέως στη διατροφή του ανθρώπου και κατέχει τη δεύτερη θέση, μετά το σιτάρι, στην παγκόσμια παραγωγή δημητριακών. Από το ρύζι παράγεται άμυλο, οινοπνευματώδη ποτά, ρυζάλευρο, παιδικές τροφές, συστατικά ζαχαροπλαστικής, καλλυντικά, ενώ σε μικρή κλίμακα χρησιμοποιείται μαζί με το κριθάρι για την παραγωγή μπίρας. Στην κουζίνα έχει χιλιάδες εφαρμογές. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες ρυζιού, όπως το κοινό μακρύκοκκο ή κοντόκοκκο ρύζι, το μπασμάτι, το άγριο ρύζι με μαύρο χρώμα κ.ά.

The Seminar Project

Κάθε Hands-on μάθημα μαγειρικής στο The Seminar Project υπόσχεται μια ευχάριστη και απόλυτα δημιουργική εμπειρία!
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER