Σάντουιτς με χοιρινό, έμενταλ, πίκλες και μουστάρδα

Σάντουιτς με χοιρινό, έμενταλ, πίκλες και μουστάρδα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (5 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το σάντουιτς

  • 800 γρ. χοιρινός λαιμός, σιγοψημένος
  • 200 γρ. τυρί έμενταλ, σε φέτες 
  • 120 γρ. αγγούρι τουρσί
  • 100 γρ. μουστάρδα
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 80 γρ. χοιρομέρι, καπνιστό, σε φέτες
  • 2 τμχ. ψωμί τσιαπάτα (των 500 γρ. η κάθε μια)  
  • ρόκα & ντοματίνια, για το σερβίρισμα

Για το αγγούρι τουρσί

  • 150 γρ. νερό
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 45 γρ. αλάτι
  • 225 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό 
  • 1 τμχ. αγγούρι, σε φέτες πάχους 0,5 εκ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το σάντουιτς

Κόβουμε το ψωμί στη μέση και αλείφουμε την κάτω πλευρά με τη μουστάρδα. 

Στρώνουμε επάνω το καπνιστό χοιρομέρι, τον χοιρινό λαιμό και το τυρί.

 Μεταφέρουμε σ’ ένα ταψί, βάζουμε δίπλα, μέσα στο ίδιο σκεύος, και την επάνω πλευρά του ψωμιού, στην οποία ρίχνουμε λίγο λάδι, και τα ψήνουμε στον φούρνο, μέχρι να λιώσει το τυρί. 

Βγάζουμε από τον φούρνο και αλείφουμε την επάνω πλευρά ψωμιού με τη μαγιονέζα. 

Πάνω απ΄ το λιωμένο τυρί, προσθέτουμε το αγγούρι τουρσί και σκεπάζουμε, κλείνοντας το σάντουιτς. Σερβίρουμε με τα ντοματίνια και τα φύλλα ρόκας.

Για το αγγούρι τουρσί

Βάζουμε σ' ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά, εκτός από το αγγούρι  και φέρνουμε σε βρασμό. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αγγούρι, μέσα στο κατσαρολάκι με το υγρό για το τουρσί. 

Τ' αφήνουμε να κρυώσουν και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.

Για το σάντουιτς

  • 800 γρ. χοιρινός λαιμός, σιγοψημένος
  • 200 γρ. τυρί έμενταλ, σε φέτες 
  • 120 γρ. αγγούρι τουρσί
  • 100 γρ. μουστάρδα
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 80 γρ. χοιρομέρι, καπνιστό, σε φέτες
  • 2 τμχ. ψωμί τσιαπάτα (των 500 γρ. η κάθε μια)  
  • ρόκα & ντοματίνια, για το σερβίρισμα

Για το αγγούρι τουρσί

  • 150 γρ. νερό
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 45 γρ. αλάτι
  • 225 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό 
  • 1 τμχ. αγγούρι, σε φέτες πάχους 0,5 εκ.

VIDEO DIRECTIONS

Για το σάντουιτς

Κόβουμε το ψωμί στη μέση και αλείφουμε την κάτω πλευρά με τη μουστάρδα. 

Στρώνουμε επάνω το καπνιστό χοιρομέρι, τον χοιρινό λαιμό και το τυρί.

 Μεταφέρουμε σ’ ένα ταψί, βάζουμε δίπλα, μέσα στο ίδιο σκεύος, και την επάνω πλευρά του ψωμιού, στην οποία ρίχνουμε λίγο λάδι, και τα ψήνουμε στον φούρνο, μέχρι να λιώσει το τυρί. 

Βγάζουμε από τον φούρνο και αλείφουμε την επάνω πλευρά ψωμιού με τη μαγιονέζα. 

Πάνω απ΄ το λιωμένο τυρί, προσθέτουμε το αγγούρι τουρσί και σκεπάζουμε, κλείνοντας το σάντουιτς. Σερβίρουμε με τα ντοματίνια και τα φύλλα ρόκας.

Για το αγγούρι τουρσί

Βάζουμε σ' ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά, εκτός από το αγγούρι  και φέρνουμε σε βρασμό. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αγγούρι, μέσα στο κατσαρολάκι με το υγρό για το τουρσί. 

Τ' αφήνουμε να κρυώσουν και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER