Σάντουιτς με κεφτέδες και μοτσαρέλα

Σάντουιτς με κεφτέδες και μοτσαρέλα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 5 (6 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τους κεφτέδες

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ
  • 40 γρ. σέλερι, σε μικρά καρέ
  • 200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 450 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 80 γρ. μορταδέλα, σε κύβους
  • 50 γρ. αυγά
  • 5 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 70 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. ψωμί τοστ, τριμμένο
  • 5 γρ. ρίγανη, ξερή
  • 16 γρ. αλάτι
  • 8 γρ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 5 γρ. μαραθόσπορος, τριμμένος

Για το σάντουιτς

  • 4 τεμ. ψωμί, μπαγκέτα
  • 250 γρ. μοτσαρέλα, σε φέτες
  • 200 γρ. ντομάτα, κονκασέ
  • 80 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. κόλιανδρος , ψιλοκομμένος
  • 10 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
  • σάλτσα ντομάτας
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τους κεφτέδες

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε τα λαχανικά. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και ζυμώνουμε  μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πλάθουμε σε κεφτέδες των 50 γραμμαρίων. Ψήνουμε τους κεφτέδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι οι κεφτέδες να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να μαγειρευτούν.

Για το σάντουιτς

Κόβουμε τα ψωμιά στη μέση κατά μήκος, τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα φρυγανίζουμε σε δυνατό φούρνο. Παίρνουμε το κάτω μέρος του ψωμιού και ρίχνουμε salsa ντομάτας. Από πάνω τοποθετούμε τους κεφτέδες,  τη μοτσαρέλα και ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε βάζοντας από πάνω το μείγμα της ντομάτας  και το άλλο κομμάτι του ψωμιού.

TIP: Μπορείτε να προσθέσετε σπιτικά πατατάκια.

Για τη συνοδευτική salsa ντομάτας

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.

 

Για τους κεφτέδες

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ
  • 40 γρ. σέλερι, σε μικρά καρέ
  • 200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 450 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 80 γρ. μορταδέλα, σε κύβους
  • 50 γρ. αυγά
  • 5 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 70 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. ψωμί τοστ, τριμμένο
  • 5 γρ. ρίγανη, ξερή
  • 16 γρ. αλάτι
  • 8 γρ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 5 γρ. μαραθόσπορος, τριμμένος

Για το σάντουιτς

  • 4 τεμ. ψωμί, μπαγκέτα
  • 250 γρ. μοτσαρέλα, σε φέτες
  • 200 γρ. ντομάτα, κονκασέ
  • 80 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. κόλιανδρος , ψιλοκομμένος
  • 10 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
  • σάλτσα ντομάτας
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για τους κεφτέδες

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε τα λαχανικά. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και ζυμώνουμε  μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πλάθουμε σε κεφτέδες των 50 γραμμαρίων. Ψήνουμε τους κεφτέδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι οι κεφτέδες να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να μαγειρευτούν.

Για το σάντουιτς

Κόβουμε τα ψωμιά στη μέση κατά μήκος, τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα φρυγανίζουμε σε δυνατό φούρνο. Παίρνουμε το κάτω μέρος του ψωμιού και ρίχνουμε salsa ντομάτας. Από πάνω τοποθετούμε τους κεφτέδες,  τη μοτσαρέλα και ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε βάζοντας από πάνω το μείγμα της ντομάτας  και το άλλο κομμάτι του ψωμιού.

TIP: Μπορείτε να προσθέσετε σπιτικά πατατάκια.

Για τη συνοδευτική salsa ντομάτας

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER