Σάντουιτς με κιμά και τυρί έμενταλ

Σάντουιτς με κιμά και τυρί έμενταλ

ΓΙΑ 10 ΣΑΝΤΟΥΪΤΣ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (17 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα σάντουϊτς

  • 10 ψωμάκια για χάμπουργκερ
  • 20 φέτες έμενταλ
  • 10 φέτες ντομάτα

Για τη γέμιση

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 225 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. καρότα, κομμένα σε μικρό καρέ
  • 100 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μικρό καρέ
  • 50 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασε, από κονσέρβα
  • 300 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό
  • 100 γρ. ντομάτες, χωρίς σπόρους και φλούδες ψιλοκομμένες
  • 10 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. έμενταλ, χοντροτριμμένo
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα σάντουϊτς

Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα φρυγανίζουμε, ώστε να γίνουν λίγο τραγανά στην επιφάνεια τους. Στην κάτω φέτα του κάθε ψωμιού βάζουμε μια φέτα έμενταλ και από πάνω βάζουμε μια φέτα ντομάτα. Πάνω από τη ντομάτα, βάζουμε όσο από το μίγμα του κιμά θέλουμε και σκεπάζουμε με ακόμη μια φέτα έμενταλ. Βάζουμε τα ψωμιά σε ένα ταψί με λαδόκολα και ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μόνο μέχρι να λιώσει το τυρί. Βγάζουμε από τον φούρνο, σκεπάζουμε με την πάνω φέτα του ψωμιού και σερβίρουμε.

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ο κιμάς καλό χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές. Τα αλατίζουμε και τα «ιδρώνουμε», μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις αυτό μυρίσει, προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ και τον ζωμό. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται. Σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να χάσει τα υγρά του ο κιμάς, για μία ώρα περίπου. Προσθέτουμε το θυμάρι και την υπόλοιπη ντομάτα, τον βγάζουμε από τη φωτιά, δοκιμάζουμε για αλάτι και τον αφήνουμε λίγο στο πλάι να κρυώσει. Προσθέτουμε το έμενταλ και ανακατεύουμε καλά.

Για τα σάντουϊτς

  • 10 ψωμάκια για χάμπουργκερ
  • 20 φέτες έμενταλ
  • 10 φέτες ντομάτα

Για τη γέμιση

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 225 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. καρότα, κομμένα σε μικρό καρέ
  • 100 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μικρό καρέ
  • 50 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασε, από κονσέρβα
  • 300 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό
  • 100 γρ. ντομάτες, χωρίς σπόρους και φλούδες ψιλοκομμένες
  • 10 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. έμενταλ, χοντροτριμμένo
  • αλάτι

Για τα σάντουϊτς

Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα φρυγανίζουμε, ώστε να γίνουν λίγο τραγανά στην επιφάνεια τους. Στην κάτω φέτα του κάθε ψωμιού βάζουμε μια φέτα έμενταλ και από πάνω βάζουμε μια φέτα ντομάτα. Πάνω από τη ντομάτα, βάζουμε όσο από το μίγμα του κιμά θέλουμε και σκεπάζουμε με ακόμη μια φέτα έμενταλ. Βάζουμε τα ψωμιά σε ένα ταψί με λαδόκολα και ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μόνο μέχρι να λιώσει το τυρί. Βγάζουμε από τον φούρνο, σκεπάζουμε με την πάνω φέτα του ψωμιού και σερβίρουμε.

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ο κιμάς καλό χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές. Τα αλατίζουμε και τα «ιδρώνουμε», μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις αυτό μυρίσει, προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ και τον ζωμό. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται. Σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να χάσει τα υγρά του ο κιμάς, για μία ώρα περίπου. Προσθέτουμε το θυμάρι και την υπόλοιπη ντομάτα, τον βγάζουμε από τη φωτιά, δοκιμάζουμε για αλάτι και τον αφήνουμε λίγο στο πλάι να κρυώσει. Προσθέτουμε το έμενταλ και ανακατεύουμε καλά.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER