ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σαλάτα

Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το  ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει πολύ καλό χρώμα. Γυρίζουμε πλευρά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε και από την άλλη πλευρά μέχρι να πάρει και αυτή χρώμα και το κοτόπουλο να είναι μαγειρεμένο. Βγάζουμε από το τηγάνι και κόβουμε σε λεπτές φέτες. Μαρινάρουμε τα φύλλα της σαλάτας με αλάτι, χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο και τα στρώνουμε πάνω σε ένα πιάτο. Αναμιγνύουμε το σέλερι, το μήλο, τα σταφύλια με τη σάλτσα, αλατίζουμε και σερβίρουμε πάνω στα φύλλα της σαλάτας μαζί με τις φέτες από το κοτόπουλο.

Για τη σάλτσα

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. 

Σαλάτα Waldorf με κοτόπουλο

Average: 4 (1 ψήφος)
ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • Για τη σαλάτα

    300 γρ. κοτόπουλo, στήθος
    300 γρ. γαλλική σαλάτα
    200 γρ. σέλερι, καθαρισμένο, κομμένο σε φέτες
    200 γρ. μήλο πράσινο, κομμένο σε λεπτές φέτες
    60 γρ. σταφύλια κόκκινα
    αλάτι
    ελαιόλαδο
    χυμός λεμονιού

  • Για τη σάλτσα

    80 γρ. μαγιονέζα
    80 γρ. γιαούρτι
    10 γρ. μέλι
    10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
    20 γρ. χυμός λεμονιού
    αλάτι

ΨΩΜΙ & ΑΛAΤΙ THE COOKBOOK

Στο εξαιρετικής αισθητικής βιβλίο "Ψωμί & Αλάτι – The Cookbook", ο Γιάννης Λουκάκος «φωτογραφίζει» το φαγητό και τη...read more

Cooking Guide

Ιταλικό τυρί από αγελαδινό γάλα με μικρές έως... Διαβάστε περισσότερα
1. Απλές μαρινάδες, με βάση υλικά όπως λάδι, οξύ... Διαβάστε περισσότερα

Instagram @yiannislucacos

Copyright © 2012 - 2017 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης