Χλιαρή σαλάτα με λάχανο, μπέικον και μαραθόσπορο

Χλιαρή σαλάτα με λάχανο, μπέικον και μαραθόσπορο

ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.1 (13 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

  • 50 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε καρέ
  • 15 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ζωμό κότας
  • 45 γρ. ξίδι λευκό
  • 45 γρ λευκό κρασί
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 1 κιλό. λάχανο σαβόι, κομμένο σιφονάντ
  • 5 γρ. μαραθόσπορο, χοντροτριμμένο
  • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σαλάτα

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Αποσύρουμε από το τηγάνι και απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το επιπλέον λίπος.

Προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα τα κρεμμύδια.

Σε ένα μπολ, τοποθετούμε το ξίδι, το κρασί και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το μείγμα στο τηγάνι με τα κρεμμύδια, μαζί με το λάχανο και το μαραθόσπορο. Προσθέτουμε και το ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό και το μπέικον.

Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Για τη σαλάτα

  • 50 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε καρέ
  • 15 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ζωμό κότας
  • 45 γρ. ξίδι λευκό
  • 45 γρ λευκό κρασί
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 1 κιλό. λάχανο σαβόι, κομμένο σιφονάντ
  • 5 γρ. μαραθόσπορο, χοντροτριμμένο
  • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τη σαλάτα

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Αποσύρουμε από το τηγάνι και απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το επιπλέον λίπος.

Προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα τα κρεμμύδια.

Σε ένα μπολ, τοποθετούμε το ξίδι, το κρασί και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το μείγμα στο τηγάνι με τα κρεμμύδια, μαζί με το λάχανο και το μαραθόσπορο. Προσθέτουμε και το ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό και το μπέικον.

Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER