Σολομός σοτέ με πατατοσαλάτα και σάλτσα με μέλι και μουστάρδα Σολομός σοτέ με πατατοσαλάτα και σάλτσα με μέλι και μουστάρδα

Σολομός σοτέ με πατατοσαλάτα και σάλτσα με μέλι και μουστάρδα

ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.3 (13 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την πατατοσαλάτα

  • 1,2 κιλά πατάτες γαλλικές
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. ραπανάκι, σε λεπτές φέτες
  • 80 γρ. φινόκιο σε λεπτές φέτες
  • 20 γρ. κάπαρη, ψιλοκομμένη
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τον σολομό

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 6 φιλέτα σολομού, 200 γρ το καθένα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ

  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. ξίδι λευκό, μπαλσάμικο
  • 20 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 30 γρ. μουστάρδα με κόκκους
  • 50 γρ. μέλι
  • 50 γρ. νερό
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πατατοσαλάτα

Τοποθετούμε τις πατάτες και το  ελαιόλαδο σ' ένα ταψί και σκεπάζουμε μ' ένα αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε στους 150°C μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν και τις κόβουμε στη μέση.

Σ' ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τις πατάτες με όλα τα υπόλοιπα υλικά. 

Για τον σολομό

Αλατίζουμε τα φιλέτα του σολομού και από τις 2 πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον σολομό από την πάνω πλευρά (την αντίθετη από αυτή της πέτσας) μέχρι να ροδίσει καλά. Τον γυρνάμε από την άλλη, τον τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τελειώνουμε το μαγείρεμα στον φούρνο στους 150⁰C μέχρι το ψάρι να είναι ψημένο αλλά ζουμερό. Σερβίρουμε με την πατατοσαλάτα  και την σάλτσα.

Για τη βινεγκρέτ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ.  Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ αραιώνουμε με νερό.

Για την πατατοσαλάτα

  • 1,2 κιλά πατάτες γαλλικές
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. ραπανάκι, σε λεπτές φέτες
  • 80 γρ. φινόκιο σε λεπτές φέτες
  • 20 γρ. κάπαρη, ψιλοκομμένη
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τον σολομό

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 6 φιλέτα σολομού, 200 γρ το καθένα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ

  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. ξίδι λευκό, μπαλσάμικο
  • 20 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 30 γρ. μουστάρδα με κόκκους
  • 50 γρ. μέλι
  • 50 γρ. νερό
  • αλάτι

Για την πατατοσαλάτα

Τοποθετούμε τις πατάτες και το  ελαιόλαδο σ' ένα ταψί και σκεπάζουμε μ' ένα αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε στους 150°C μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν και τις κόβουμε στη μέση.

Σ' ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τις πατάτες με όλα τα υπόλοιπα υλικά. 

Για τον σολομό

Αλατίζουμε τα φιλέτα του σολομού και από τις 2 πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον σολομό από την πάνω πλευρά (την αντίθετη από αυτή της πέτσας) μέχρι να ροδίσει καλά. Τον γυρνάμε από την άλλη, τον τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τελειώνουμε το μαγείρεμα στον φούρνο στους 150⁰C μέχρι το ψάρι να είναι ψημένο αλλά ζουμερό. Σερβίρουμε με την πατατοσαλάτα  και την σάλτσα.

Για τη βινεγκρέτ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ.  Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ αραιώνουμε με νερό.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner