Καλαμάρι πανέ με κρέμα ταραμά Καλαμάρι πανέ με κρέμα ταραμά

Καλαμάρι πανέ με κρέμα ταραμά

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.5 (28 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το καλαμάρι πανέ

  • 400 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο
  • 200 γρ. ασπράδια αυγών
  • 120 γρ. αλεύρι, σκληρό
  • 300 γρ. ψωμί για τοστ
  • 4 γρ. μαραθόσπορος, τριμμένος
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • μαϊντανός, φύλλα, για το γαρνίρισμα
  • κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα ταραμά

  • 500 γρ. ταραμοσαλάτα
  • 10 γρ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 20 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο το πράσινο μέρος

Προαιρετικά κρύο νερό για την υφή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το καλαμάρι πανέ

Στεγνώνουμε το καλαμάρι σε απορροφητικό χαρτί. 

Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι και τον μαραθόσπορο. 

Αλατίζουμε το καλαμάρι και το περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το ασπράδι και ύστερα από το ψωμί του τόστ. 

Μαγειρεύουμε σε τηγάνι με αρκετό ηλιέλαιο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 

Αποσύρουμε και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. 

Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε με τη σάλτσα ταραμά.

Για τη σάλτσα ταραμά

Ψιλοκόβουμε τη ξαρμυρισμένη κάπαρη το φρέσκο και το ξηρό κρεμμύδι. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Διορθώνουμε την υφή της με λίγο νερό εάν χρειάζεται

 

Για το καλαμάρι πανέ

  • 400 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο
  • 200 γρ. ασπράδια αυγών
  • 120 γρ. αλεύρι, σκληρό
  • 300 γρ. ψωμί για τοστ
  • 4 γρ. μαραθόσπορος, τριμμένος
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • μαϊντανός, φύλλα, για το γαρνίρισμα
  • κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα ταραμά

  • 500 γρ. ταραμοσαλάτα
  • 10 γρ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 20 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο το πράσινο μέρος

Προαιρετικά κρύο νερό για την υφή

VIDEO DIRECTIONS

Για το καλαμάρι πανέ

Στεγνώνουμε το καλαμάρι σε απορροφητικό χαρτί. 

Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι και τον μαραθόσπορο. 

Αλατίζουμε το καλαμάρι και το περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το ασπράδι και ύστερα από το ψωμί του τόστ. 

Μαγειρεύουμε σε τηγάνι με αρκετό ηλιέλαιο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 

Αποσύρουμε και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. 

Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε με τη σάλτσα ταραμά.

Για τη σάλτσα ταραμά

Ψιλοκόβουμε τη ξαρμυρισμένη κάπαρη το φρέσκο και το ξηρό κρεμμύδι. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Διορθώνουμε την υφή της με λίγο νερό εάν χρειάζεται

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner