Καλαμάρι πανέ με κρέμα από ταραμά

Καλαμάρι πανέ με κρέμα από ταραμά

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 3.9 (11 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το καλαμάρι πανέ

  • 400 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο
  • 200 γρ. ασπράδια αυγών
  • 120 γρ. αλεύρι, σκληρό
  • 300 γρ. ψωμί για τοστ
  • 4 γρ. μαραθόσπορος, τριμμένος
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • μαϊντανός, φύλλα, για το γαρνίρισμα

Για τη σάλτσα ταραμά

  • 75 γρ. ταραμάς, λευκός
  • 90 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ηλιέλαιο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. νερό, κρύο
  • 10 γρ. χυμός λεμονιού
  • 10 γρ. κάππαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το καλαμάρι πανέ

Στεγνώνουμε το καλαμάρι σε απορροφητικό χαρτί. 

Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι και τον μαραθόσπορο. 

Αλατίζουμε το καλαμάρι και το περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το ασπράδι και ύστερα από το ψωμί του τόστ. 

Μαγειρεύουμε σε τηγάνι με αρκετό ηλιέλαιο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 

Αποσύρουμε και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. 

Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε με τη σάλτσα ταραμά.

Για τη σάλτσα ταραμά

Σε μια κανάτα αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. 

Στον κάδο ενός μπλέντερ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 

Συνεχίζοντας να αλέθουμε, προσθέτουμε στο μείγμα το λάδι πολύ αργά στην αρχή, σχεδόν σταγόνα σταγόνα, και όταν η σάλτσα αρχίσει να πήζει σε συνεχή ροή. 

Διορθώνουμε την υφή του ταραμά με κρύο νερό, αν χρειάζεται.

Για το καλαμάρι πανέ

  • 400 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο
  • 200 γρ. ασπράδια αυγών
  • 120 γρ. αλεύρι, σκληρό
  • 300 γρ. ψωμί για τοστ
  • 4 γρ. μαραθόσπορος, τριμμένος
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • μαϊντανός, φύλλα, για το γαρνίρισμα

Για τη σάλτσα ταραμά

  • 75 γρ. ταραμάς, λευκός
  • 90 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ηλιέλαιο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. νερό, κρύο
  • 10 γρ. χυμός λεμονιού
  • 10 γρ. κάππαρη

VIDEO DIRECTIONS

Για το καλαμάρι πανέ

Στεγνώνουμε το καλαμάρι σε απορροφητικό χαρτί. 

Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι και τον μαραθόσπορο. 

Αλατίζουμε το καλαμάρι και το περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το ασπράδι και ύστερα από το ψωμί του τόστ. 

Μαγειρεύουμε σε τηγάνι με αρκετό ηλιέλαιο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 

Αποσύρουμε και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. 

Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε με τη σάλτσα ταραμά.

Για τη σάλτσα ταραμά

Σε μια κανάτα αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. 

Στον κάδο ενός μπλέντερ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 

Συνεχίζοντας να αλέθουμε, προσθέτουμε στο μείγμα το λάδι πολύ αργά στην αρχή, σχεδόν σταγόνα σταγόνα, και όταν η σάλτσα αρχίσει να πήζει σε συνεχή ροή. 

Διορθώνουμε την υφή του ταραμά με κρύο νερό, αν χρειάζεται.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER