Κις λορέν με κρεμμύδια σοτέ και μπέικον

Κις λορέν με κρεμμύδια σοτέ και μπέικον

ΓΙΑ 1 ΤΣΕΡΚΙ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 22 ΕΚ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (4 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση και το τελείωμα της quiche

  • 600 γρ. Ζύμη brisée (προψημένη)
  • 60 γρ. Βούτυρο
  • 20 γρ. Ελαιόλαδο
  • 600 γρ. Κρεμμύδι (σε φέτες)
  • 250 γρ. Μπέικον (σε μέτριο ζουλιέν)
  • 120 γρ. Τυρί κίτρινο
  • 300 γρ. Γάλα
  • 300 γρ. Κρέμα γάλακτος
  • 6 Αβγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση και το τελείωμα της quiche

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το κρεμμύδι. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε, χωρίς να πάρει χρώμα το κρεμμύδι και μέχρι να μαλακώσει εντελώς. Σουρώνουμε και τοποθετούμε το κρεμμύδι σ’ ένα μπολ.

Σ’ ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, στρώνουμε το μπέικον και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, μέχρι να πάρει έντονο και σκούρο χρώμα. Αποσύρουμε το μπέικον από το ταψί και το στραγγίζουμε από τα λίπη του. Το τοποθετούμε στο μπολ με το μαγειρεμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε.

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα και την κρέμα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα, μέχρι να φτάσει το μείγμα λίγο πριν το σημείο βρασμού.

Ρίχνουμε τα αβγά σ’ ένα μπολ και τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Με προσοχή ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό μείγμα της κρέμας μέσα στο μείγμα του αβγού, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα, για να αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού. Σουρώνουμε το μείγμα από σουρωτήρι, αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε σ’ένα μπολ.

Στρώνουμε τη βάση της ψημένης τάρτας με τη μισή ποσότητα του τυριού και τη μισή ποσότητα του μείγματος με το κρεμμύδι και το μπέικον. Ρίχνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα της κρέμας και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.

Τοποθετούμε τη quiche σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να σφίξει η κρέμα και η επιφάνειά της να πάρει ένα έντονο και χρυσαφένιο χρώμα. 

Για τη γέμιση και το τελείωμα της quiche

  • 600 γρ. Ζύμη brisée (προψημένη)
  • 60 γρ. Βούτυρο
  • 20 γρ. Ελαιόλαδο
  • 600 γρ. Κρεμμύδι (σε φέτες)
  • 250 γρ. Μπέικον (σε μέτριο ζουλιέν)
  • 120 γρ. Τυρί κίτρινο
  • 300 γρ. Γάλα
  • 300 γρ. Κρέμα γάλακτος
  • 6 Αβγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τη γέμιση και το τελείωμα της quiche

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το κρεμμύδι. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε, χωρίς να πάρει χρώμα το κρεμμύδι και μέχρι να μαλακώσει εντελώς. Σουρώνουμε και τοποθετούμε το κρεμμύδι σ’ ένα μπολ.

Σ’ ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, στρώνουμε το μπέικον και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, μέχρι να πάρει έντονο και σκούρο χρώμα. Αποσύρουμε το μπέικον από το ταψί και το στραγγίζουμε από τα λίπη του. Το τοποθετούμε στο μπολ με το μαγειρεμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε.

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα και την κρέμα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα, μέχρι να φτάσει το μείγμα λίγο πριν το σημείο βρασμού.

Ρίχνουμε τα αβγά σ’ ένα μπολ και τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Με προσοχή ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό μείγμα της κρέμας μέσα στο μείγμα του αβγού, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα, για να αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού. Σουρώνουμε το μείγμα από σουρωτήρι, αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε σ’ένα μπολ.

Στρώνουμε τη βάση της ψημένης τάρτας με τη μισή ποσότητα του τυριού και τη μισή ποσότητα του μείγματος με το κρεμμύδι και το μπέικον. Ρίχνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα της κρέμας και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.

Τοποθετούμε τη quiche σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να σφίξει η κρέμα και η επιφάνειά της να πάρει ένα έντονο και χρυσαφένιο χρώμα. 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER