Γαλλικές πατάτες με λαχανάκια Βρυξελλών και μπέικον Γαλλικές πατάτες με λαχανάκια Βρυξελλών και μπέικον

Γαλλικές πατάτες με λαχανάκια Βρυξελλών και μπέικον

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 5 (4 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 300 γρ. πατάτες γαλλικές
  • 100 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση
  • 20 γρ. μπέικον, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 10 γρ. βούτυρο
  • 5 γρ. σκόρδο
  • 1 γρ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Πλένουμε τις πατάτες. Δεν χρειάζεται να τις ξεφλουδίσουμε (εφόσον είναι της γαλλικής ποικιλίας). 

Τις προ-μαγειρεύουμε στον φούρνο: Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο, στους 150°C. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος της πατάτας και τον φούρνο.

Για να καταλάβουμε πότε είναι έτοιμες και να τις βγάλουμε, κάνουμε το εξής: ελέγχουμε πόσο έχουν μαλακώσει εσωτερικά, καρφώνοντάς τες με ένα μαχαίρι. Αν το μαχαίρι βυθίζεται εύκολα στη σάρκα τους, χωρίς να βρίσκει αντίσταση, τότε γνωρίζουμε ότι είναι έτοιμες.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε τα λαχανάκια με την κομμένη τους πλευρά να ακουμπά την επιφάνεια του τηγανιού. Τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. 

Προσθέτουμε τις πατάτες, το θυμάρι και το μπέικον και μαγειρεύουμε μέχρι το μπέικον να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα το βούτυρο, προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι για 10 δευτερόλεπτα και αποσύρουμε από τη φωτιά. 

Για το πιάτο

  • 300 γρ. πατάτες γαλλικές
  • 100 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση
  • 20 γρ. μπέικον, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 10 γρ. βούτυρο
  • 5 γρ. σκόρδο
  • 1 γρ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο

Για το πιάτο

Πλένουμε τις πατάτες. Δεν χρειάζεται να τις ξεφλουδίσουμε (εφόσον είναι της γαλλικής ποικιλίας). 

Τις προ-μαγειρεύουμε στον φούρνο: Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο, στους 150°C. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος της πατάτας και τον φούρνο.

Για να καταλάβουμε πότε είναι έτοιμες και να τις βγάλουμε, κάνουμε το εξής: ελέγχουμε πόσο έχουν μαλακώσει εσωτερικά, καρφώνοντάς τες με ένα μαχαίρι. Αν το μαχαίρι βυθίζεται εύκολα στη σάρκα τους, χωρίς να βρίσκει αντίσταση, τότε γνωρίζουμε ότι είναι έτοιμες.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε τα λαχανάκια με την κομμένη τους πλευρά να ακουμπά την επιφάνεια του τηγανιού. Τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. 

Προσθέτουμε τις πατάτες, το θυμάρι και το μπέικον και μαγειρεύουμε μέχρι το μπέικον να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα το βούτυρο, προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι για 10 δευτερόλεπτα και αποσύρουμε από τη φωτιά. 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER