Ρεβιθάδα με ντομάτα, κολοκύθι και κόλιανδρο Ρεβιθάδα με ντομάτα, κολοκύθι και κόλιανδρο

Ρεβιθάδα με ντομάτα, κολοκύθι και κόλιανδρο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 75 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.4 (33 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. κολοκύθι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 60 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 800 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
  • 400 γρ. ζωμό κοτόπουλο ή νερό
  • 15 γρ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. χυμό λάιμ
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και το κολοκύθι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε την ντομάτα, τα ρεβίθια και τον ζωμό(ή το νερό) και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το κολοκύθι και να αρχίσει να χυλώνει η ρεβιθάδα.

Τέλος, αλατίζουμε και προσθέτουμε τον κόλιανδρο και τον χυμό λάιμ.

Για το πιάτο

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. κολοκύθι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 60 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 800 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
  • 400 γρ. ζωμό κοτόπουλο ή νερό
  • 15 γρ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. χυμό λάιμ
  • αλάτι

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και το κολοκύθι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε την ντομάτα, τα ρεβίθια και τον ζωμό(ή το νερό) και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το κολοκύθι και να αρχίσει να χυλώνει η ρεβιθάδα.

Τέλος, αλατίζουμε και προσθέτουμε τον κόλιανδρο και τον χυμό λάιμ.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner