Σπρινγκ ρολς λαχανικών με σάλτσα bbq Σπρινγκ ρολς λαχανικών με σάλτσα bbq

Σπρινγκ ρολς λαχανικών με σάλτσα bbq

ΓΙΑ 25 ΣΠΡΙΝΓΚ ΡΟΛΣ
FiveStar: 
Average: 4.6 (14 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα σπρινγκ ρολς

  • 25 φύλλα Spring Roll 19 εκ.
  • 900 γρ. γέμιση λαχανικών
  • 2 κρόκοι αυγών, χτυπημένοι και αραιωμένοι με λίγο νερό
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση λαχανικών

  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 80 γρ. σάλτσα σόγια-bbq
  • 225 γρ. καρότο, κομμένο ζουλιέν
  • 325 γρ. λάχανο, κομμένο ζουλιέν
  • 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο ζουλιέν
  • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 125 γρ. μανιτάρια σε λεπτές φέτες
  • 75 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες ζουλιέν
  • 75 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες ζουλιέν
  • 25 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα σόγια-bbq (για 500 γρ.)

  • 400 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 160  γρ. ζάχαρη
  • 160  γρ. ξίδι λευκό
  • 440  γρ. κέτσαπ
  • 40  γρ. worcesteshire sauce
  • 20  γρ. σησαμέλαιο
  • 20  γρ. tabasco
  • 10  γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 10  γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100  γρ. σάλτσα σόγιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα σπρινγκ ρολς

Τοποθετούμε το φύλλο σε μια επιφάνεια εργασίας με τη γωνία να βλέπει προς τα εμάς. Μοιράζουμε ισόποσα τη γέμιση και τοποθετούμε την ανάλογη ποσότητα στο κέντρο και προς τα κάτω του φύλλου σε λεπτή γραμμή παράλληλη με την επιφάνεια εργασίας, αφήνοντας απόσταση από τις άκρες του φύλλου. Ανασηκώνουμε τη γωνία που είναι κοντά μας και τη φέρνουμε πάνω από τη γέμιση ώστε να συναντήσει το φύλλο από την άλλη πλευρά. Σπρώχνουμε ελαφρά προς τα εμάς ώστε να σφίξει καλά η γέμιση μέσα στο φύλλο. Πατάμε τις άκρες διαδοχικά στο σημείο που τελειώνει η γέμιση και φέρνουμε τη δεξιά άκρη προς τα αριστερά και την αριστερή προς τα δεξιά, ώστε να δημιουργηθεί το σχήμα ενός ανοιχτού φακέλου. Αλείφουμε τις άκρες με λίγο αυγό και τυλίγουμε σφιχτά, προσέχοντας να κολλήσουν οι άκρες καλά. Τηγανίζουμε στους 160 – 170°C σε αρκετό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τα μπουρέκια πριν το τηγάνισμα τα τοποθετούμε στην κατάψυξη. Τηγανίζουμε απευθείας από την κατάψυξη.

Για τη γέμιση λαχανικών

Σε ένα μεγάλο τηγάνι με ηλιέλαιο σοτάρουμε το λάχανο, το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές.  Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια, το φρέσκο κρεμμύδι και το τζίντζερ με το σκόρδο. Προσθέτουμε λίγη από τη σάλτσα BBQ που θα βοηθήσει να δέσει η γέμιση. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για δύο λεπτά. Κρυώνουμε γρήγορα και διατηρούμε στη συντήρηση.

Για τη σάλτσα σόγια-bbq (για 500 γρ.)

Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη, μέχρι να δημιουργηθεί μια καραμέλα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ξίδι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να συμπυκνωθεί. Μόλις ελέγξουμε την πυκνότητά της, προσθέτουμε σόγια, tabasco, Worcestershire sauce και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά. 

TIP: Εκτός από ξίδι λευκό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξίδι ρυζιού.

* Η ίδια σάλτσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ντιπ για τα μπουρέκια. Η σάλτσα που θα χρησιμοποιηθεί στη γέμιση θα πρέπει να είναι αρκετά παχύρρευστη ώστε να τη «δέσει», ενώ αυτή που θα χρησιμοποιηθεί ως ντιπ θα πρέπει να είναι περισσότερο ρευστή.

Για τα σπρινγκ ρολς

  • 25 φύλλα Spring Roll 19 εκ.
  • 900 γρ. γέμιση λαχανικών
  • 2 κρόκοι αυγών, χτυπημένοι και αραιωμένοι με λίγο νερό
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση λαχανικών

  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 80 γρ. σάλτσα σόγια-bbq
  • 225 γρ. καρότο, κομμένο ζουλιέν
  • 325 γρ. λάχανο, κομμένο ζουλιέν
  • 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο ζουλιέν
  • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 125 γρ. μανιτάρια σε λεπτές φέτες
  • 75 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες ζουλιέν
  • 75 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες ζουλιέν
  • 25 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα σόγια-bbq (για 500 γρ.)

  • 400 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 160  γρ. ζάχαρη
  • 160  γρ. ξίδι λευκό
  • 440  γρ. κέτσαπ
  • 40  γρ. worcesteshire sauce
  • 20  γρ. σησαμέλαιο
  • 20  γρ. tabasco
  • 10  γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 10  γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100  γρ. σάλτσα σόγιας

Για τα σπρινγκ ρολς

Τοποθετούμε το φύλλο σε μια επιφάνεια εργασίας με τη γωνία να βλέπει προς τα εμάς. Μοιράζουμε ισόποσα τη γέμιση και τοποθετούμε την ανάλογη ποσότητα στο κέντρο και προς τα κάτω του φύλλου σε λεπτή γραμμή παράλληλη με την επιφάνεια εργασίας, αφήνοντας απόσταση από τις άκρες του φύλλου. Ανασηκώνουμε τη γωνία που είναι κοντά μας και τη φέρνουμε πάνω από τη γέμιση ώστε να συναντήσει το φύλλο από την άλλη πλευρά. Σπρώχνουμε ελαφρά προς τα εμάς ώστε να σφίξει καλά η γέμιση μέσα στο φύλλο. Πατάμε τις άκρες διαδοχικά στο σημείο που τελειώνει η γέμιση και φέρνουμε τη δεξιά άκρη προς τα αριστερά και την αριστερή προς τα δεξιά, ώστε να δημιουργηθεί το σχήμα ενός ανοιχτού φακέλου. Αλείφουμε τις άκρες με λίγο αυγό και τυλίγουμε σφιχτά, προσέχοντας να κολλήσουν οι άκρες καλά. Τηγανίζουμε στους 160 – 170°C σε αρκετό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τα μπουρέκια πριν το τηγάνισμα τα τοποθετούμε στην κατάψυξη. Τηγανίζουμε απευθείας από την κατάψυξη.

Για τη γέμιση λαχανικών

Σε ένα μεγάλο τηγάνι με ηλιέλαιο σοτάρουμε το λάχανο, το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές.  Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια, το φρέσκο κρεμμύδι και το τζίντζερ με το σκόρδο. Προσθέτουμε λίγη από τη σάλτσα BBQ που θα βοηθήσει να δέσει η γέμιση. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για δύο λεπτά. Κρυώνουμε γρήγορα και διατηρούμε στη συντήρηση.

Για τη σάλτσα σόγια-bbq (για 500 γρ.)

Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη, μέχρι να δημιουργηθεί μια καραμέλα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ξίδι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να συμπυκνωθεί. Μόλις ελέγξουμε την πυκνότητά της, προσθέτουμε σόγια, tabasco, Worcestershire sauce και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά. 

TIP: Εκτός από ξίδι λευκό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξίδι ρυζιού.

* Η ίδια σάλτσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ντιπ για τα μπουρέκια. Η σάλτσα που θα χρησιμοποιηθεί στη γέμιση θα πρέπει να είναι αρκετά παχύρρευστη ώστε να τη «δέσει», ενώ αυτή που θα χρησιμοποιηθεί ως ντιπ θα πρέπει να είναι περισσότερο ρευστή.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER