ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την σκορδαλιά

Σε ένα πολυμηχάνημα αλέθουμε τα φουντούκια μαζί με τα κρουτόν μέχρι να γίνουν σκόνη.

Σε ένα μπολ βάζουμε τις αλεσμένες πατάτες, το μείγμα του φουντουκιού, το ξίδι, το σκόρδο και το λάδι και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αλατίζουμε και αραιώνουμε με νερό, φέρνοντας την υφή της σκορδαλιάς στην πυκνότητα που θέλουμε.

Σκορδαλιά

Average: 4 (36 ψήφοι)
ΓΙΑ 500 ΓΡ.
15 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

  • Για την σκορδαλιά
    • 300 γρ. πατάτες, βρασμένες και αλεσμένες στον χορτόμυλο
    • 5 γρ. σκόρδο, πολτοποιημένο
    • 20 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα
    • 120 γρ. ελαιόλαδο
    • 20 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
    • 20 γρ. κρουτόν
    • αλάτι
    • νερό

CHEF ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Στο νέο του βιβλίο Chef από την αρχή, ο Γιάννης Λουκάκος εμπνεύστηκε από την παιδική του ηλικία, όταν...read more

Cooking Guide

Μια από τις βασικότερες εστίες μόλυνσης στην... Διαβάστε περισσότερα
Ζυμαρικά τα οποία διατίθενται σε φύλλα και... Διαβάστε περισσότερα

Instagram @yiannislucacos

Copyright © 2012 - 2017 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης