ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την σκορδαλιά

Σε ένα πολυμηχάνημα αλέθουμε τα φουντούκια μαζί με τα κρουτόν μέχρι να γίνουν σκόνη.

Σε ένα μπολ βάζουμε τις αλεσμένες πατάτες, το μείγμα του φουντουκιού, το ξίδι, το σκόρδο και το λάδι και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αλατίζουμε και αραιώνουμε με νερό, φέρνοντας την υφή της σκορδαλιάς στην πυκνότητα που θέλουμε.

Σκορδαλιά

Average: 4 (35 ψήφοι)
ΓΙΑ 500 ΓΡ.
15 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

  • Για την σκορδαλιά
    • 300 γρ. πατάτες, βρασμένες και αλεσμένες στον χορτόμυλο
    • 5 γρ. σκόρδο, πολτοποιημένο
    • 20 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα
    • 120 γρ. ελαιόλαδο
    • 20 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
    • 20 γρ. κρουτόν
    • αλάτι
    • νερό

ΨΩΜΙ & ΑΛAΤΙ THE COOKBOOK

Στο εξαιρετικής αισθητικής βιβλίο "Ψωμί & Αλάτι – The Cookbook", ο Γιάννης Λουκάκος «φωτογραφίζει» το φαγητό και τη...read more

Cooking Guide

Αποτελεί το «καθαρότερο» κρέας της γαλοπούλας.... Διαβάστε περισσότερα
Αξίζει να προτιμήσουμε την παρασκευή και χρήση... Διαβάστε περισσότερα

Instagram @yiannislucacos

Copyright © 2012 - 2017 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης