Χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι με σάλτσα από γλυκές πιπεριές

Χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι με σάλτσα από γλυκές πιπεριές

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 5 (10 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τις μπριζόλες και το σερβίρισμα

  • 600 γρ. χοιρινές μπριζόλες, κόντρα (2 τεμ.)
  • 300 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε λεπτά μπαστούνια
  • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
  • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
  • 3 σκόρδο, σκελίδες
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 10 γρ. κάππαρη
  • 10 γρ. αγγούρι τουρσί
  • βούτυρο
  • ελαιόλαδο
  • βασιλικός, φύλλα
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις μπριζόλες και το σερβίρισμα

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλατίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές και τις σοτάρουμε, γυρνώντας πλευρά συχνά μέχρι να μαγειρευτούν, για 15 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε τις μπριζόλες και τις διατηρούμε ζεστές. Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές, το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Προσθέτουμε το ξύδι και λίγο νερό και συνεχίζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί. Στη συνέχεια βάζουμε και τις μπριζόλες με το ζουμί τους από πάνω, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε τις μπριζόλες από τη φωτιά και στο τηγάνι προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το βούτυρο, την κάππαρη, το αγγούρι τουρσί και τον βασιλικό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε μαζί με τις πιπεριές.

 

 TIP: Σερβίρετε με έναν πουρέ πατάτας.

Για τις μπριζόλες και το σερβίρισμα

  • 600 γρ. χοιρινές μπριζόλες, κόντρα (2 τεμ.)
  • 300 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε λεπτά μπαστούνια
  • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
  • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
  • 3 σκόρδο, σκελίδες
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 10 γρ. κάππαρη
  • 10 γρ. αγγούρι τουρσί
  • βούτυρο
  • ελαιόλαδο
  • βασιλικός, φύλλα
  • αλάτι

Για τις μπριζόλες και το σερβίρισμα

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλατίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές και τις σοτάρουμε, γυρνώντας πλευρά συχνά μέχρι να μαγειρευτούν, για 15 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε τις μπριζόλες και τις διατηρούμε ζεστές. Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές, το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Προσθέτουμε το ξύδι και λίγο νερό και συνεχίζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί. Στη συνέχεια βάζουμε και τις μπριζόλες με το ζουμί τους από πάνω, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε τις μπριζόλες από τη φωτιά και στο τηγάνι προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το βούτυρο, την κάππαρη, το αγγούρι τουρσί και τον βασιλικό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε μαζί με τις πιπεριές.

 

 TIP: Σερβίρετε με έναν πουρέ πατάτας.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER