Χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι με σάλτσα από γλυκές πιπεριές

Χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι με σάλτσα από γλυκές πιπεριές

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (5 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τις μπριζόλες και το σερβίρισμα

600 γρ. χοιρινές μπριζόλες, κόντρα ( 2 τεμ.)
300 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε λεπτά μπαστούνια
100 γρ. κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
3 Σκόρδο, σκελίδες
20 γρ. ζάχαρη
60 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
10 γρ. κάππαρη
10 γρ. αγγούρι τουρσί
βούτυρο
ελαιόλαδο
βασιλικός, φύλλα
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις μπριζόλες και το σερβίρισμα

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπριζόλες, γυρνώντας πλευρά συχνά, μέχρι να μαγειρευτούν, για 15 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε τις μπριζόλες και τις διατηρούμε ζεστές.  Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές, τα δύο είδη του κρεμμυδιού και το σκόρδο. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Προσθέτουμε το ξύδι και συνεχίζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βασιλικό, το βούτυρο, την κάππαρη, το αγγούρι τουρσί  και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε μαζί με τις πιπεριές.

Για τις μπριζόλες και το σερβίρισμα

600 γρ. χοιρινές μπριζόλες, κόντρα ( 2 τεμ.)
300 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε λεπτά μπαστούνια
100 γρ. κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
3 Σκόρδο, σκελίδες
20 γρ. ζάχαρη
60 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
10 γρ. κάππαρη
10 γρ. αγγούρι τουρσί
βούτυρο
ελαιόλαδο
βασιλικός, φύλλα
αλάτι

Για τις μπριζόλες και το σερβίρισμα

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπριζόλες, γυρνώντας πλευρά συχνά, μέχρι να μαγειρευτούν, για 15 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε τις μπριζόλες και τις διατηρούμε ζεστές.  Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές, τα δύο είδη του κρεμμυδιού και το σκόρδο. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Προσθέτουμε το ξύδι και συνεχίζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βασιλικό, το βούτυρο, την κάππαρη, το αγγούρι τουρσί  και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε μαζί με τις πιπεριές.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER