Ψητό ρολό από κιμά και πλιγούρι με άρωμα από γεμιστά Ψητό ρολό από κιμά και πλιγούρι με άρωμα από γεμιστά

Ψητό ρολό από κιμά και πλιγούρι με άρωμα από γεμιστά

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.8 (20 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το ρολό

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. καρότο, ψιλοκομμένο
  • 35 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 600 γρ. κιμά από μοσχάρι
  • 300 γρ. κιμά από χοιρινό
  • 2 αβγά
  • 150 γρ. γάλα 
  • 150 γρ. ψωμί του τοστ, τριμμένο
  • 70 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 100 γρ. σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. ρίγανη
  • 15 γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ρολό

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε κρεμμύδι και το καρότο, αλατίζουμε και τα ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσουν. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.

Σε ένα μπολ βάζουμε τους 2 κιμάδες, τα αβγά, το γάλα, το τριμμένο ψωμί, τη μουστάρδα, τη σάλτσα μπάρμπεκιου, τον μαϊντανό, το αλάτι, τη ρίγανη και το μείγμα των λαχανικών. Ζυμώνουμε τον κιμά καλά και τον φορμάρουμε σε ρολό με τη βοήθεια αλουμινόχαρτου ή λαδόκολλας. Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ώστε να σφίξει λίγο το μείγμα.

Βάζουμε το ρολό σε ένα ταψί 30 εκ Χ 40 εκ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C, μέχρι να ροδίσει και το εσωτερικό να φτάσει στους 65C, για 50 λεπτά περίπου. 

Σερβίρουμε με το πλιγούρι. 

Για το ρολό

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. καρότο, ψιλοκομμένο
  • 35 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 600 γρ. κιμά από μοσχάρι
  • 300 γρ. κιμά από χοιρινό
  • 2 αβγά
  • 150 γρ. γάλα 
  • 150 γρ. ψωμί του τοστ, τριμμένο
  • 70 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 100 γρ. σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. ρίγανη
  • 15 γρ. αλάτι

Για το ρολό

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε κρεμμύδι και το καρότο, αλατίζουμε και τα ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσουν. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.

Σε ένα μπολ βάζουμε τους 2 κιμάδες, τα αβγά, το γάλα, το τριμμένο ψωμί, τη μουστάρδα, τη σάλτσα μπάρμπεκιου, τον μαϊντανό, το αλάτι, τη ρίγανη και το μείγμα των λαχανικών. Ζυμώνουμε τον κιμά καλά και τον φορμάρουμε σε ρολό με τη βοήθεια αλουμινόχαρτου ή λαδόκολλας. Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ώστε να σφίξει λίγο το μείγμα.

Βάζουμε το ρολό σε ένα ταψί 30 εκ Χ 40 εκ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C, μέχρι να ροδίσει και το εσωτερικό να φτάσει στους 65C, για 50 λεπτά περίπου. 

Σερβίρουμε με το πλιγούρι. 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER