Πλιγούρι με άρωμα από γεμιστά

Πλιγούρι με άρωμα από γεμιστά

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (2 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 400 γρ. πλιγούρι βρασμένο
  • 100 γρ. κολοκύθι πράσινο σε μικρά καρέ
  • 150 γρ. πιπεριές κίτρινες, σε μεσαία καρέ
  • 150 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μεσαία καρέ
  • 150 γρ. πιπεριές πράσινες, σε μεσαία καρέ
  • 170 γρ. ντομάτα ψητή
  • 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 15 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 50 γρ. ελαιόλαδο

Για την ψητή ντομάτα

  • 0,5 κιλό ντομάτες σε ροδέλες 1 εκ.
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά να εξακολουθούν να είναι λίγο τραγανές.

Προσθέτουμε το λευκό μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι και μαγειρεύουμε λίγο ακόμα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κολοκύθια, μαγειρεύουμε για λίγο και αποσύρουμε. 

Αναμειγνύουμε αυτά τα υλικά με τα υπόλοιπα της συνταγής. 

Γαρνίρουμε με το πράσινο μέρος του φρέσκου κρεμμυδιού και προαιρετικά με κάποιο φρέσκο τυρί, όπως ανθότυρο ή κατσικίσιο τυρί και σερβίρουμε.

Για την ψητή ντομάτα

Στρώνουμε τις ντομάτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά ομοιόμορφα πάνω στις ντομάτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120°C μέχρι να συρρικνωθούν και να χάσουν τα περισσότερα υγρά τους.

Αφήνουμε να κρυώσουν και ψιλοκόβουμε.

Για το πιάτο

  • 400 γρ. πλιγούρι βρασμένο
  • 100 γρ. κολοκύθι πράσινο σε μικρά καρέ
  • 150 γρ. πιπεριές κίτρινες, σε μεσαία καρέ
  • 150 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μεσαία καρέ
  • 150 γρ. πιπεριές πράσινες, σε μεσαία καρέ
  • 170 γρ. ντομάτα ψητή
  • 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 15 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 50 γρ. ελαιόλαδο

Για την ψητή ντομάτα

  • 0,5 κιλό ντομάτες σε ροδέλες 1 εκ.
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι 

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά να εξακολουθούν να είναι λίγο τραγανές.

Προσθέτουμε το λευκό μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι και μαγειρεύουμε λίγο ακόμα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κολοκύθια, μαγειρεύουμε για λίγο και αποσύρουμε. 

Αναμειγνύουμε αυτά τα υλικά με τα υπόλοιπα της συνταγής. 

Γαρνίρουμε με το πράσινο μέρος του φρέσκου κρεμμυδιού και προαιρετικά με κάποιο φρέσκο τυρί, όπως ανθότυρο ή κατσικίσιο τυρί και σερβίρουμε.

Για την ψητή ντομάτα

Στρώνουμε τις ντομάτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά ομοιόμορφα πάνω στις ντομάτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120°C μέχρι να συρρικνωθούν και να χάσουν τα περισσότερα υγρά τους.

Αφήνουμε να κρυώσουν και ψιλοκόβουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER