Κοτόπουλο στήθος σοτέ και κουσκούς με τζίντζερ και λαχανικά Κοτόπουλο στήθος σοτέ και κουσκούς με τζίντζερ και λαχανικά

Κοτόπουλο στήθος σοτέ και κουσκούς με τζίντζερ και λαχανικά

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 5 (5 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το κουσκούς με τζίντζερ και λαχανικά

30 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
2 γρ. κάρι σκόνη
100 γρ. ζωμό κοτόπουλο
100 γρ. κουσκούς
20 γρ. πιπεριές κόκκινες, μικρά καρέ
20 γρ. πιπεριές κίτρινες, μικρά καρέ
40 γρ. κολοκύθια πράσινα, μικρά καρέ
20 γρ. σταφίδες
2 γρ. ξύσμα λεμόνι
2 γρ. κόλιανδρο φρέσκο, χοντροκομμένο
10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την ασιατική βινεγκρέτ

250 γρ. ηλιέλαιο
125 γρ. χυμός λεμονιού
60 γρ. χυμός λάιμ
60 γρ. σόγια
5 γρ. σκόρδο
150 γρ. μέλι
5 γρ. αλάτι
2 γρ. πιπέρι μαύρο
10 γρ. πιπεριές τσίλι

Για το τελείωμα του πιάτου

350 γρ. κοτόπουλο στήθος
κουκούς με τζίντζερ και λαχανικά
ασιατική βινεγκρέτ
κόλιανδρο φρέσκο
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κουσκούς με τζίντζερ και λαχανικά

Τοποθετούμε το κουσκούς και τις σταφίδες σε ένα σκεύος. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Δυναμώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τις πιπεριές και το κολοκύθι.  Αλατίζουμε, προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και το κάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα με τον ζωμό και τα λαχανικά στο κουσκούς. Ανακατεύουμε απαλά με ένα πιρούνι, σκεπάζουμε το σκεύος με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά. Αφρατεύουμε το κουσκούς προσεκτικά με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το ξύσμα, τον κόλιανδρο, το φρέσκο κρεμμύδι και το πιπέρι. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Για την ασιατική βινεγκρέτ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το το ηλιέλαιο στον κάδο του μπλέντερ.  Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

Για το τελείωμα του πιάτου

Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά απ’ όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι  σε δυνατή φωτιά,  προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει καλό χρώμα και από τις δύο μεριές. Χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο μέχρι να μαγειρευτεί στο εσωτερικό του (εσωτερική θερμοκρασία 70c). Σερβίρουμε το κοτόπουλο με το κουσκούς, τη βινεγκρέτ και τον φρέσκο κόλιανδρο.

Για το κουσκούς με τζίντζερ και λαχανικά

30 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
2 γρ. κάρι σκόνη
100 γρ. ζωμό κοτόπουλο
100 γρ. κουσκούς
20 γρ. πιπεριές κόκκινες, μικρά καρέ
20 γρ. πιπεριές κίτρινες, μικρά καρέ
40 γρ. κολοκύθια πράσινα, μικρά καρέ
20 γρ. σταφίδες
2 γρ. ξύσμα λεμόνι
2 γρ. κόλιανδρο φρέσκο, χοντροκομμένο
10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την ασιατική βινεγκρέτ

250 γρ. ηλιέλαιο
125 γρ. χυμός λεμονιού
60 γρ. χυμός λάιμ
60 γρ. σόγια
5 γρ. σκόρδο
150 γρ. μέλι
5 γρ. αλάτι
2 γρ. πιπέρι μαύρο
10 γρ. πιπεριές τσίλι

Για το τελείωμα του πιάτου

350 γρ. κοτόπουλο στήθος
κουκούς με τζίντζερ και λαχανικά
ασιατική βινεγκρέτ
κόλιανδρο φρέσκο
ελαιόλαδο

Για το κουσκούς με τζίντζερ και λαχανικά

Τοποθετούμε το κουσκούς και τις σταφίδες σε ένα σκεύος. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Δυναμώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τις πιπεριές και το κολοκύθι.  Αλατίζουμε, προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και το κάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα με τον ζωμό και τα λαχανικά στο κουσκούς. Ανακατεύουμε απαλά με ένα πιρούνι, σκεπάζουμε το σκεύος με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά. Αφρατεύουμε το κουσκούς προσεκτικά με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το ξύσμα, τον κόλιανδρο, το φρέσκο κρεμμύδι και το πιπέρι. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Για την ασιατική βινεγκρέτ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το το ηλιέλαιο στον κάδο του μπλέντερ.  Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

Για το τελείωμα του πιάτου

Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά απ’ όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι  σε δυνατή φωτιά,  προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει καλό χρώμα και από τις δύο μεριές. Χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο μέχρι να μαγειρευτεί στο εσωτερικό του (εσωτερική θερμοκρασία 70c). Σερβίρουμε το κοτόπουλο με το κουσκούς, τη βινεγκρέτ και τον φρέσκο κόλιανδρο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER