Στήθος κοτόπουλο σοτέ με ελιές, ντομάτα και κάπαρη

Στήθος κοτόπουλο σοτέ με ελιές, ντομάτα και κάπαρη

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.5 (15 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο σοτέ

  • 4 στήθη κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο και πέτσα
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. λευκό κρασί
  • 60 γρ. ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες
  • 20 γρ. κάπαρη, ξαρμυρισμένη
  • 400 γρ. ντομάτες, χωρίς σπόρους ή φλούδες, ψιλοκομμένες
  • 80 γρ. βούτυρο κρύο
  • 5 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κοτόπουλο σοτέ

Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 50 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει πολύ καλό χρώμα. Γυρίζουμε πλευρά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε και από την άλλη πλευρά μέχρι να πάρει και αυτή χρώμα και το κοτόπουλο να είναι σχεδόν μαγειρεμένο. Αποσύρουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, πετάμε τα λίπη και δυναμώνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Αλατίζουμε, βάζουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατίζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να χάνει τα υγρά της.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, επαναφέρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τον βασιλικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Για το κοτόπουλο σοτέ

  • 4 στήθη κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο και πέτσα
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. λευκό κρασί
  • 60 γρ. ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες
  • 20 γρ. κάπαρη, ξαρμυρισμένη
  • 400 γρ. ντομάτες, χωρίς σπόρους ή φλούδες, ψιλοκομμένες
  • 80 γρ. βούτυρο κρύο
  • 5 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το κοτόπουλο σοτέ

Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 50 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει πολύ καλό χρώμα. Γυρίζουμε πλευρά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε και από την άλλη πλευρά μέχρι να πάρει και αυτή χρώμα και το κοτόπουλο να είναι σχεδόν μαγειρεμένο. Αποσύρουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, πετάμε τα λίπη και δυναμώνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Αλατίζουμε, βάζουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατίζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να χάνει τα υγρά της.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, επαναφέρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τον βασιλικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER