Χριστουγεννιάτικο μείγμα αρωματικών για κρέας και λαχανικά

Χριστουγεννιάτικο μείγμα αρωματικών για κρέας και λαχανικά

ΓΙΑ 120 ΓΡ.
FiveStar: 
Average: 5 (3 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το μείγμα αρωματικών

  • 10 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 5 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 1 γρ. φύλλα δάφνης
  • 0,5 γρ. κόκκους μπαχάρι
  • 20 γρ. μαραθόσπορο  
  • 50 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. ξύλο κανέλας
  • 10 γρ. φρέσκο δενδρολίβανο φρέσκο, μόνο τα φύλλα
  • 10 γρ. θυμάρι φρέσκο, μόνο τα φύλα
  • 5 γρ. μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μείγμα αρωματικών

Σε ένα γουδί χτυπάμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι, το μαραθόσπορο και μία πρέζα αλάτι. Κομματιάζουμε το ξυλάκι κανέλλας και το χτυπάμε με το γουδοχέρι για να γίνει σχεδόν σκόνη. Αυτό θα χρειαστεί μερικά λεπτά. Όταν έχουμε πλέον ένα είδος πούδρας (δεν πειράζει αν υπάρχουν ακόμα κάποια πιο μεγάλα κομμάτια), προσθέτουμε το δενδρολίβανο και τα φύλλα από θυμάρι και χτυπάμε ξανά μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλάτι, τρίβουμε μέσα το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.

 

Για το μείγμα αρωματικών

  • 10 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 5 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 1 γρ. φύλλα δάφνης
  • 0,5 γρ. κόκκους μπαχάρι
  • 20 γρ. μαραθόσπορο  
  • 50 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. ξύλο κανέλας
  • 10 γρ. φρέσκο δενδρολίβανο φρέσκο, μόνο τα φύλλα
  • 10 γρ. θυμάρι φρέσκο, μόνο τα φύλα
  • 5 γρ. μοσχοκάρυδο

Για το μείγμα αρωματικών

Σε ένα γουδί χτυπάμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι, το μαραθόσπορο και μία πρέζα αλάτι. Κομματιάζουμε το ξυλάκι κανέλλας και το χτυπάμε με το γουδοχέρι για να γίνει σχεδόν σκόνη. Αυτό θα χρειαστεί μερικά λεπτά. Όταν έχουμε πλέον ένα είδος πούδρας (δεν πειράζει αν υπάρχουν ακόμα κάποια πιο μεγάλα κομμάτια), προσθέτουμε το δενδρολίβανο και τα φύλλα από θυμάρι και χτυπάμε ξανά μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλάτι, τρίβουμε μέσα το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER