Μαριναρισμένος ανανάς με μπαχαρικά και παγωτό βανίλια Μαριναρισμένος ανανάς με μπαχαρικά και παγωτό βανίλια

Μαριναρισμένος ανανάς με μπαχαρικά και παγωτό βανίλια

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.9 (12 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τον μαριναρισμένο ανανά και το τελείωμα του πιάτου

  • 500 γρ. νερό
  • 265 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. ανανά, κομμένο σε φέτες πάχους 0,5 εκ.
  • 5 γρ. ξύλο κανέλας
  • 3 γρ. δεντρολίβανο, φρέσκο
  • 100 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 2,5 γρ. βανίλια φρέσκια
  • 1 γρ. αστεροειδή γλυκάνισο
  • 20 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε φέτες
  • 3 γρ. πιπέρι κόκκινο, ολόκληρο
  • 260 γρ. παγωτό βανίλια
  • χυμό λεμονιού
  • δυόσμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τον μαριναρισμένο ανανά και το τελείωμα του πιάτου

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα αρωματικά και το ξύσμα λεμονιού.

Βάζουμε προσεκτικά τα κομμάτια του ανανά  στην κατσαρόλα. Κρατάμε το υγρό σε χαμηλό βρασμό και σιγοβράζουμε μέχρι ο ανανάς  να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά.

Απομακρύνουμε από την εστία, σκεπάζουμε και αφήνουμε τον ανανά να κρυώσει στο υγρό του.

Προσθέτουμε λίγο χυμό λεμόνι.

Σερβίρουμε τον ανανά ζεστό ή κρύο ή και σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με το παγωτό βανίλια.

Προαιρετικά, γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Για τον μαριναρισμένο ανανά και το τελείωμα του πιάτου

  • 500 γρ. νερό
  • 265 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. ανανά, κομμένο σε φέτες πάχους 0,5 εκ.
  • 5 γρ. ξύλο κανέλας
  • 3 γρ. δεντρολίβανο, φρέσκο
  • 100 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 2,5 γρ. βανίλια φρέσκια
  • 1 γρ. αστεροειδή γλυκάνισο
  • 20 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε φέτες
  • 3 γρ. πιπέρι κόκκινο, ολόκληρο
  • 260 γρ. παγωτό βανίλια
  • χυμό λεμονιού
  • δυόσμο

VIDEO DIRECTIONS

Για τον μαριναρισμένο ανανά και το τελείωμα του πιάτου

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα αρωματικά και το ξύσμα λεμονιού.

Βάζουμε προσεκτικά τα κομμάτια του ανανά  στην κατσαρόλα. Κρατάμε το υγρό σε χαμηλό βρασμό και σιγοβράζουμε μέχρι ο ανανάς  να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά.

Απομακρύνουμε από την εστία, σκεπάζουμε και αφήνουμε τον ανανά να κρυώσει στο υγρό του.

Προσθέτουμε λίγο χυμό λεμόνι.

Σερβίρουμε τον ανανά ζεστό ή κρύο ή και σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με το παγωτό βανίλια.

Προαιρετικά, γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER