Σουφλέ λευκής σοκολάτας Σουφλέ λευκής σοκολάτας

Σουφλέ λευκής σοκολάτας

ΓΙΑ 6 ΣΟΥΦΛΕ ΤΩΝ 150 ΓΡ. 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.3 (62 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα σουφλέ

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια
  • 250 γρ. αυγά ολόκληρα
  • 75 γρ. κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τα σουφλέ

Βουτυρώνουμε τα ραμεκίν στο εσωτερικό τους αλλά και περιμετρικά στο χείλος, και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. 

Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας απαλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 

Στο μίξερ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, τους κρόκους και την ζάχαρη και τα αφήνουμε να αφρατέψουν κατά 5-7 φορές παραπάνω από τον αρχικό όγκο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το μισό μείγμα της σοκολάτας σιγά σιγά μέσα στο μίξερ. Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε προσθέτοντας το υπόλοιπο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και απαλές κινήσεις. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι με τον ίδιο τρόπο. 

Μοιράζουμε το μείγμα του σουφλέ στα ραμεκίν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C μέχρι να φουσκώσουν τα σουφλέ, για 10 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με ζάχαρη.  

Για τα σουφλέ

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια
  • 250 γρ. αυγά ολόκληρα
  • 75 γρ. κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. αλεύρι

VIDEO DIRECTIONS

Για τα σουφλέ

Βουτυρώνουμε τα ραμεκίν στο εσωτερικό τους αλλά και περιμετρικά στο χείλος, και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. 

Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας απαλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 

Στο μίξερ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, τους κρόκους και την ζάχαρη και τα αφήνουμε να αφρατέψουν κατά 5-7 φορές παραπάνω από τον αρχικό όγκο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το μισό μείγμα της σοκολάτας σιγά σιγά μέσα στο μίξερ. Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε προσθέτοντας το υπόλοιπο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και απαλές κινήσεις. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι με τον ίδιο τρόπο. 

Μοιράζουμε το μείγμα του σουφλέ στα ραμεκίν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C μέχρι να φουσκώσουν τα σουφλέ, για 10 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με ζάχαρη.  

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner