Πανακότα γιαούρτι, με σιροπιαστά αποξηραμένα φρούτα και αμύγδαλα Πανακότα γιαούρτι, με σιροπιαστά αποξηραμένα φρούτα και αμύγδαλα

Πανακότα γιαούρτι, με σιροπιαστά αποξηραμένα φρούτα και αμύγδαλα

ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΤΩΝ 150 ΓΡ. 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (10 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την πανακότα

  • 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 10% (θερμοκρασία δωματίου)
  • 130 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ξινόγαλο
  • 120 γρ. μέλι
  • 10 γρ. ζελατίνη
  • 1-1,5 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 0,5-1 γρ. λεβάντα, αποξηραμένη
  • 1/2 τεμ. βανίλια φυσική

Για τα σιροπιαστά φρούτα

  • 150 γρ. δαμάσκηνα ξερά
  • 150 γρ. βερίκοκα ξερά
  • 150 γρ. σύκα ξερά
  • 400 γρ. σιρόπι (μισό ζάχαρη μισό νερό)
  • 2 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 2 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πανακότα

Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε νερό. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το γιαούρτι, στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε μέχρι το σημείο βρασμού. Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και την προσθέτουμε και αυτή, ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να διαλυθεί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Σουρώνουμε την κρέμα και την τοποθετούμε στο μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι. Αναμειγνύουμε, βάζουμε σε σκεύος σερβιρίσματος και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να πήξει. Σερβίρουμε με τα φρούτα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Για τα σιροπιαστά φρούτα

Βράζουμε τα φρούτα σε χαμηλή θερμοκρασία το καθένα χωριστά (μοιράζοντας το σιρόπι ισόποσα) μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε διατηρώντας το σιρόπι. Ψιλοκόβουμε τα φρούτα και βράζουμε το σιρόπι μέχρι να συμπυκνωθεί και να πήξει. Ανακατεύουμε τα φρούτα με το σιρόπι και το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι.

Για την πανακότα

  • 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 10% (θερμοκρασία δωματίου)
  • 130 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ξινόγαλο
  • 120 γρ. μέλι
  • 10 γρ. ζελατίνη
  • 1-1,5 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 0,5-1 γρ. λεβάντα, αποξηραμένη
  • 1/2 τεμ. βανίλια φυσική

Για τα σιροπιαστά φρούτα

  • 150 γρ. δαμάσκηνα ξερά
  • 150 γρ. βερίκοκα ξερά
  • 150 γρ. σύκα ξερά
  • 400 γρ. σιρόπι (μισό ζάχαρη μισό νερό)
  • 2 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 2 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα

Για την πανακότα

Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε νερό. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το γιαούρτι, στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε μέχρι το σημείο βρασμού. Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και την προσθέτουμε και αυτή, ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να διαλυθεί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Σουρώνουμε την κρέμα και την τοποθετούμε στο μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι. Αναμειγνύουμε, βάζουμε σε σκεύος σερβιρίσματος και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να πήξει. Σερβίρουμε με τα φρούτα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Για τα σιροπιαστά φρούτα

Βράζουμε τα φρούτα σε χαμηλή θερμοκρασία το καθένα χωριστά (μοιράζοντας το σιρόπι ισόποσα) μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε διατηρώντας το σιρόπι. Ψιλοκόβουμε τα φρούτα και βράζουμε το σιρόπι μέχρι να συμπυκνωθεί και να πήξει. Ανακατεύουμε τα φρούτα με το σιρόπι και το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER