Μαριναρισμένα κεράσια με κρέμα πικραμύγδαλο και παγωτό βανίλια Μαριναρισμένα κεράσια με κρέμα πικραμύγδαλο και παγωτό βανίλια

Μαριναρισμένα κεράσια με κρέμα πικραμύγδαλο και παγωτό βανίλια

ΓΙΑ 1 ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΔΙΑΜΕΤΡΟ 30 ΕΚ. 90 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (5 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 400 γρ. κρέμα πικραμύγδαλο
  • 120 γρ. στρέζελ, ή άλλο τριμμένο μπισκότο
  • 280 γρ. παγωτό βανίλια
  • 400 γρ. κεράσια μαριναρισμένα

Για την κρέμα πικραμύγδαλο

  • 480 γρ. γάλα πλήρες
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. αυγά
  • 30 γρ. κορν φλάουερ
  • 55 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. amaretto
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί

Για τα μαριναρισμένα κεράσια

  • 330 γρ. μαρινάδα κεράσι
  • 550 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση

Για τη μαρινάδα κεράσι

  • 250 γρ. σιρόπι για φρουτοσαλάτα
  • 400 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση
  • 20 γρ. τζίντζερ, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 6 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 60 γρ. χυμό λάιμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Σερβίρουμε τα μαριναρισμένα κεράσια με την κρέμα, το παγωτό και το τριμμένο μπισκότο.

Για την κρέμα πικραμύγδαλο

Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και το ζεσταίνουμε πριν το σημείο του βρασμού. Παράλληλα σε μια μπασίνα ομογενοποιούμε  τα αυγά , τη ζάχαρη και το corn flour.

Με προσοχή ομογενοποιούμε το μίγμα των αυγών με το γάλα, ρίχνοντας σιγά σιγά το γάλα μέσα στο μίγμα του αυγού ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού. Επαναφέρουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι το μίγμα να αρχίσει να πήζει εμφανώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το λικέρ και ομογενοποιούμε.

Περνάμε τη κρέμα από σινουά ή ψιλή σίτα και την τοποθετούμε σε ένα σκεύος για να κρυώσει, σκεπάζοντας την επιφάνειά της με μεμβράνη για να αποφύγουμε τη δημιουργία πέτσας. Όταν κρυώσει ενσωματώνουμε στην κρέμα τη σαντιγί σταδιακά σε 2 ή 3 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.

Για τα μαριναρισμένα κεράσια

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρινάδα μαζί με τα κεράσια και τοποθετούμε στο ψυγείο και μαρινάρουμε για 2-3 ώρες.

Για τη μαρινάδα κεράσι

Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το χυμό λάιμ. Φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κεράσια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το ξύσμα λάιμ και το τζίντζερ. Ρίχνουμε τη μαρινάδα στο κάδο ενός μπλέντερ και πολτοποιούμε .Σουρώνουμε από ψιλή σήτα και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

Για το πιάτο

  • 400 γρ. κρέμα πικραμύγδαλο
  • 120 γρ. στρέζελ, ή άλλο τριμμένο μπισκότο
  • 280 γρ. παγωτό βανίλια
  • 400 γρ. κεράσια μαριναρισμένα

Για την κρέμα πικραμύγδαλο

  • 480 γρ. γάλα πλήρες
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. αυγά
  • 30 γρ. κορν φλάουερ
  • 55 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. amaretto
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί

Για τα μαριναρισμένα κεράσια

  • 330 γρ. μαρινάδα κεράσι
  • 550 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση

Για τη μαρινάδα κεράσι

  • 250 γρ. σιρόπι για φρουτοσαλάτα
  • 400 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση
  • 20 γρ. τζίντζερ, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 6 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 60 γρ. χυμό λάιμ

Για το πιάτο

Σερβίρουμε τα μαριναρισμένα κεράσια με την κρέμα, το παγωτό και το τριμμένο μπισκότο.

Για την κρέμα πικραμύγδαλο

Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και το ζεσταίνουμε πριν το σημείο του βρασμού. Παράλληλα σε μια μπασίνα ομογενοποιούμε  τα αυγά , τη ζάχαρη και το corn flour.

Με προσοχή ομογενοποιούμε το μίγμα των αυγών με το γάλα, ρίχνοντας σιγά σιγά το γάλα μέσα στο μίγμα του αυγού ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού. Επαναφέρουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι το μίγμα να αρχίσει να πήζει εμφανώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το λικέρ και ομογενοποιούμε.

Περνάμε τη κρέμα από σινουά ή ψιλή σίτα και την τοποθετούμε σε ένα σκεύος για να κρυώσει, σκεπάζοντας την επιφάνειά της με μεμβράνη για να αποφύγουμε τη δημιουργία πέτσας. Όταν κρυώσει ενσωματώνουμε στην κρέμα τη σαντιγί σταδιακά σε 2 ή 3 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.

Για τα μαριναρισμένα κεράσια

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρινάδα μαζί με τα κεράσια και τοποθετούμε στο ψυγείο και μαρινάρουμε για 2-3 ώρες.

Για τη μαρινάδα κεράσι

Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το χυμό λάιμ. Φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κεράσια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το ξύσμα λάιμ και το τζίντζερ. Ρίχνουμε τη μαρινάδα στο κάδο ενός μπλέντερ και πολτοποιούμε .Σουρώνουμε από ψιλή σήτα και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER