Πανακότα με άρωμα μαστίχας και γλυκό του κουταλιού βύσσινο Πανακότα με άρωμα μαστίχας και γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Πανακότα με άρωμα μαστίχας και γλυκό του κουταλιού βύσσινο

ΓΙΑ 7 ΠΑΝΑΚΟΤΕΣ ΤΩΝ 150 ΓΡ. 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (12 votes)

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κρέμα γάλακτος
  • 15 γρ. ζελατίνη
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 4 γρ. μαστιχέλαιο
  • γλυκό του κουταλιού βύσσινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη. Τοποθετούμε την κρέμα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν από το βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε. Στύβουμε τη ζελατίνη καλά και την προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας μαζί με το μαστιχέλαιο, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κρυώνουμε στους 30°C περίπου και μοιράζουμε ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας μας. Τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να πήξουν. Σερβίρουμε με το γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

  • 1 κιλό κρέμα γάλακτος
  • 15 γρ. ζελατίνη
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 4 γρ. μαστιχέλαιο
  • γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη. Τοποθετούμε την κρέμα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν από το βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε. Στύβουμε τη ζελατίνη καλά και την προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας μαζί με το μαστιχέλαιο, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κρυώνουμε στους 30°C περίπου και μοιράζουμε ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας μας. Τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να πήξουν. Σερβίρουμε με το γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER