Σπαγγέτι ολικής με ντοματίνια, κάππαρη και βασιλικό Σπαγγέτι ολικής με ντοματίνια, κάππαρη και βασιλικό

Σπαγγέτι ολικής με ντοματίνια, κάππαρη και βασιλικό

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 40 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.9 (7 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 500 γρ. σπαγγέτι ολικής MISKO
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 20 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 800 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ.  βασιλικός, φύλλα, χοντροκομμένα
  • 40 γρ. κάπαρη
  • 50 γρ. παρμεζάνα, λεπτοτριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για το φρυγανισμένο ψωμί

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ψωμί του τοστ, τριμμένο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Βράζουμε τα ζυμαρικά σπαγγέτι ολικής MISKO σε καλά αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε κρατώντας 100 γρ. από το νερό που βράσανε.
Προθερμαίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρώς. Προσθέτουμε τις τσίλι πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας, για 1-2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τα τοματίνια, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, να βγάλουν τα ζουμιά τους και να δημιουργηθεί μία ελαφριά σάλτσα στο τηγάνι, για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, το νερό που έχουμε κρατήσει από τον βρασμό τους και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, προσθέτουμε το βούτυρο, τον βασιλικό, την κάπαρη, τη μισή παρμεζάνα το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλωμένο αποτέλεσμα.
Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα. Τέλος γαρνίρουμε με το φρυγανισμένο ψωμί, την υπόλοιπη παρμεζάνα και λίγα φύλλα βασιλικού.

Για το φρυγανισμένο ψωμί

Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να καβουρδιστούν το τριμμένο ψωμί και το σκόρδο και να πάρουν ομοιόμορφο καστανό χρώμα. Αποσύρουμε σε ένα ταψάκι με απορροφητικό χαρτί και το κρατάμε στην άκρη.

Για το πιάτο

  • 500 γρ. σπαγγέτι ολικής MISKO
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 20 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 800 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ.  βασιλικός, φύλλα, χοντροκομμένα
  • 40 γρ. κάπαρη
  • 50 γρ. παρμεζάνα, λεπτοτριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για το φρυγανισμένο ψωμί

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ψωμί του τοστ, τριμμένο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Βράζουμε τα ζυμαρικά σπαγγέτι ολικής MISKO σε καλά αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε κρατώντας 100 γρ. από το νερό που βράσανε.
Προθερμαίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρώς. Προσθέτουμε τις τσίλι πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας, για 1-2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τα τοματίνια, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, να βγάλουν τα ζουμιά τους και να δημιουργηθεί μία ελαφριά σάλτσα στο τηγάνι, για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, το νερό που έχουμε κρατήσει από τον βρασμό τους και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, προσθέτουμε το βούτυρο, τον βασιλικό, την κάπαρη, τη μισή παρμεζάνα το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλωμένο αποτέλεσμα.
Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα. Τέλος γαρνίρουμε με το φρυγανισμένο ψωμί, την υπόλοιπη παρμεζάνα και λίγα φύλλα βασιλικού.

Για το φρυγανισμένο ψωμί

Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να καβουρδιστούν το τριμμένο ψωμί και το σκόρδο και να πάρουν ομοιόμορφο καστανό χρώμα. Αποσύρουμε σε ένα ταψάκι με απορροφητικό χαρτί και το κρατάμε στην άκρη.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner