VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Βράζουμε τα ζυμαρικά σπαγγέτι ολικής σε καλά αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε κρατώντας 100 γρ. από το νερό που βράσανε.
Προθερμαίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρώς. Προσθέτουμε τις τσίλι πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας, για 1-2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τα τοματίνια, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, να βγάλουν τα ζουμιά τους και να δημιουργηθεί μία ελαφριά σάλτσα στο τηγάνι, για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, το νερό που έχουμε κρατήσει από τον βρασμό τους και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, προσθέτουμε το βούτυρο, τον βασιλικό, την κάπαρη, τη μισή παρμεζάνα το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλωμένο αποτέλεσμα.
Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα. Τέλος γαρνίρουμε με το φρυγανισμένο ψωμί, την υπόλοιπη παρμεζάνα και λίγα φύλλα βασιλικού.
Για το φρυγανισμένο ψωμί
Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να καβουρδιστούν το τριμμένο ψωμί και το σκόρδο και να πάρουν ομοιόμορφο καστανό χρώμα. Αποσύρουμε σε ένα ταψάκι με απορροφητικό χαρτί και το κρατάμε στην άκρη.
Σχόλια