Λαζάνια με κοτόπουλο & λαχανικά Λαζάνια με κοτόπουλο & λαχανικά

Λαζάνια με κοτόπουλο & λαχανικά

ΓΙΑ 1 ΤΑΨΙ 24X30 ΕΚ. 120 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.8 (33 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 300 γρ. λαζάνια 
  • 100 γρ. ελαιόλαδο 
  • 1 κιλό κιμάς κοτόπουλου
  • 450 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. καρότα, κομμένα σε μικρό καρέ
  • 200 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μικρό καρέ
  • 170 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 40 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ντομάτες ολόκληρες, κονσέρβας
  • 600 γρ. ζωμός κοτόπουλου 
  • 200 γρ. ντομάτες κονκασέ 
  • 10 γρ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας 
  • 600 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ 
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
  • ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ο κιμάς καλό χρώμα. 

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Προσθέτουμε το καρότο, τις πιπεριές και το μπέικον. Τα αλατίζουμε και τα «ιδρώνουμε», μέχρι να μαλακώσουν καλά. 

Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις αυτό μυρίσει, προσθέτουμε τις ολόκληρες ντομάτες και τον ζωμό. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται. Σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να χάσει τα υγρά του ο κιμάς, για μία ώρα περίπου. 

Προσθέτουμε το θυμάρι και τη ντομάτα κονκασέ, βγάζουμε από τη φωτιά, δοκιμάζουμε για αλάτι και τον αφήνουμε λίγο στο πλάι να κρυώσει. 

Προσθέτουμε την γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά. 

Σε ένα ταψί 24x30 εκ. απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας και πάνω της μια στρώση λαζάνια. Συνεχίζουμε με τη μισή γέμιση και επαναλαμβάνουμε, ώστε να έχουμε 3 στρώσεις λαζάνια και 2 γέμιση, στο σύνολο.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα, μέχρι να ροδίσει η σάλτσα μπεσαμέλ, δηλαδή για 15 λεπτά περίπου.

 

Τip:

Η σάλτσα ντομάτας βοηθάει να μην κολλήσει η πρώτη στρώση λαζάνια στο ταψί.
 

Για το πιάτο

  • 300 γρ. λαζάνια 
  • 100 γρ. ελαιόλαδο 
  • 1 κιλό κιμάς κοτόπουλου
  • 450 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. καρότα, κομμένα σε μικρό καρέ
  • 200 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μικρό καρέ
  • 170 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 40 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ντομάτες ολόκληρες, κονσέρβας
  • 600 γρ. ζωμός κοτόπουλου 
  • 200 γρ. ντομάτες κονκασέ 
  • 10 γρ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας 
  • 600 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ 
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
  • ζάχαρη

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ο κιμάς καλό χρώμα. 

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Προσθέτουμε το καρότο, τις πιπεριές και το μπέικον. Τα αλατίζουμε και τα «ιδρώνουμε», μέχρι να μαλακώσουν καλά. 

Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις αυτό μυρίσει, προσθέτουμε τις ολόκληρες ντομάτες και τον ζωμό. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται. Σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να χάσει τα υγρά του ο κιμάς, για μία ώρα περίπου. 

Προσθέτουμε το θυμάρι και τη ντομάτα κονκασέ, βγάζουμε από τη φωτιά, δοκιμάζουμε για αλάτι και τον αφήνουμε λίγο στο πλάι να κρυώσει. 

Προσθέτουμε την γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά. 

Σε ένα ταψί 24x30 εκ. απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας και πάνω της μια στρώση λαζάνια. Συνεχίζουμε με τη μισή γέμιση και επαναλαμβάνουμε, ώστε να έχουμε 3 στρώσεις λαζάνια και 2 γέμιση, στο σύνολο.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα, μέχρι να ροδίσει η σάλτσα μπεσαμέλ, δηλαδή για 15 λεπτά περίπου.

 

Τip:

Η σάλτσα ντομάτας βοηθάει να μην κολλήσει η πρώτη στρώση λαζάνια στο ταψί.
 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner