
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά, την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή έτσι ώστε να έχουμε έναν μέτριο βρασμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν οι φλούδες του πορτοκαλιού και να έχει εξατμιστεί σχεδόν όλη η ποσότητα του νερού. Για περισσότερη ακρίβεια καλό θα ήταν να ζυγίσουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας και να είναι 300γρ. περίπου.
Μεταφέρουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μπλέντερ και αλέθουμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα (εναλλακτικά αλέθουμε, εκτός φωτιάς, απευθείας μέσα στην κατσαρόλα με ένα ραβδομπλέντερ).
Μεταφέρουμε σε ένα σκεύος τον πουρέ, καλύπτουμε με μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια του ώστε να μην πιάσει πέτσα και αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
Σχόλια