Πως να φτιάξουμε σπιτικό φύλλο Πως να φτιάξουμε σπιτικό φύλλο

Πως να φτιάξουμε σπιτικό φύλλο

ΓΙΑ 10 ΦΎΛΛΑ ΤΩΝ 40 ΓΡ. 120 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.9 (12 votes)

ΥΛΙΚΑ

  • 235 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 12.5 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. ξύδι λευκού κρασιού
  • 100 γρ. νερό (ζεστό)
  • κορν φλάουερ για το άνοιγμα της ζύμης

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά μεταξύ τους και να σχηματιστεί μια ζύμη. Μεταφέρουμε το ζυμάρι στον πάγκο εργασίας και ζυμώνουμε μέχρι να αρχίσει το ζυμάρι να γίνεται λείο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ζυμάρι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα.

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μικρά ζυμαράκια περίπου των 40γρ. (αυτό εξαρτάται από το πόσο μεγάλα φύλλα θέλουμε να ανοίξουμε). Στον πάγκο εργασίας και στο σημείο που θα ακουμπήσουμε το ζυμαράκι ρίχνουμε αρκετό κορν φλάουερ, ακουμπάμε το ζυμαράκι και προσθέτουμε κι άλλο κορν φλάουερ από πάνω. Ανοίγουμε με ένα λεπτό πλάστη (βέργα) το ζυμάρι σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος του ταψιού. Φροντίζουμε το ζυμάρι να είναι πολύ λεπτό, σχεδόν διάφανο. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να ανοίξουμε όλα τα φύλλα.

*Tips:

*Κατά τη διάρκεια που ανοίγουμε τα φύλλα φροντίζουμε να τα έχουμε σκεπασμένα με μία πετσέτα για να μη στεγνώσουν και σπάσουν κατά τη μεταφορά για το στρώσιμο της πίτας.

*Το ζυμάρι μπορούμε να το προετοιμάσουμε μέχρι και 2 ημέρες πριν, διατηρώντας το στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.

*Το ζυμάρι δουλεύεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου.

  • 235 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 12.5 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. ξύδι λευκού κρασιού
  • 100 γρ. νερό (ζεστό)
  • κορν φλάουερ για το άνοιγμα της ζύμης

 

VIDEO DIRECTIONS

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά μεταξύ τους και να σχηματιστεί μια ζύμη. Μεταφέρουμε το ζυμάρι στον πάγκο εργασίας και ζυμώνουμε μέχρι να αρχίσει το ζυμάρι να γίνεται λείο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ζυμάρι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα.

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μικρά ζυμαράκια περίπου των 40γρ. (αυτό εξαρτάται από το πόσο μεγάλα φύλλα θέλουμε να ανοίξουμε). Στον πάγκο εργασίας και στο σημείο που θα ακουμπήσουμε το ζυμαράκι ρίχνουμε αρκετό κορν φλάουερ, ακουμπάμε το ζυμαράκι και προσθέτουμε κι άλλο κορν φλάουερ από πάνω. Ανοίγουμε με ένα λεπτό πλάστη (βέργα) το ζυμάρι σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος του ταψιού. Φροντίζουμε το ζυμάρι να είναι πολύ λεπτό, σχεδόν διάφανο. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να ανοίξουμε όλα τα φύλλα.

*Tips:

*Κατά τη διάρκεια που ανοίγουμε τα φύλλα φροντίζουμε να τα έχουμε σκεπασμένα με μία πετσέτα για να μη στεγνώσουν και σπάσουν κατά τη μεταφορά για το στρώσιμο της πίτας.

*Το ζυμάρι μπορούμε να το προετοιμάσουμε μέχρι και 2 ημέρες πριν, διατηρώντας το στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.

*Το ζυμάρι δουλεύεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner