Σούπα φασόλι με μέλι και λεμόνι

Σούπα φασόλι με μέλι και λεμόνι

ΓΙΑ 1.000 ΓΡ. ΣΟΥΠΑ
FiveStar: 
Average: 4.7 (23 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σούπα φασόλι

  • 200 γρ. φασόλια
  • 300 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 60 γρ. σελινόριζα καθαρισμένη, κομμένη σε στικς
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. σκόρδο ψητό
  • 750 γρ. ζωμό κοτόπουλο ή νερό
  • 3 γρ. δενδρολίβανο φρέσκο
  • 5 γρ. θυμάρι φρέσκο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 5 γρ. χυμός λεμονιού
  • 25 γρ. μέλι
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σούπα φασόλι

Μουλιάζουμε τα φασόλια για 12 ώρες και μετά σουρώνουμε. 

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τη σελινόριζα. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Προσθέτουμε το θυμάρι, το δενδρολίβανο, τη δάφνη και ανακατεύουμε για ένα λεπτό περίπου.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτουμε και το ψητό σκόρδο, ανακατεύοντας για λίγα δευτερόλεπτα.

Έπειτα προσθέτουμε το ζωμό (ή το νερό), φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τα φασόλια και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Τέλος, προσθέτουμε το μέλι και το λεμόνι και αφήνουμε τη σούπα λίγο να «τραβήξει». Αλέθουμε πολύ καλά σε μπλέντερ και περνάμε από ψιλή σήτα. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Αν δε σερβίρουμε άμεσα, κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Για τη σούπα φασόλι

  • 200 γρ. φασόλια
  • 300 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 60 γρ. σελινόριζα καθαρισμένη, κομμένη σε στικς
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. σκόρδο ψητό
  • 750 γρ. ζωμό κοτόπουλο ή νερό
  • 3 γρ. δενδρολίβανο φρέσκο
  • 5 γρ. θυμάρι φρέσκο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 5 γρ. χυμός λεμονιού
  • 25 γρ. μέλι
  • αλάτι

Για τη σούπα φασόλι

Μουλιάζουμε τα φασόλια για 12 ώρες και μετά σουρώνουμε. 

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τη σελινόριζα. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Προσθέτουμε το θυμάρι, το δενδρολίβανο, τη δάφνη και ανακατεύουμε για ένα λεπτό περίπου.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτουμε και το ψητό σκόρδο, ανακατεύοντας για λίγα δευτερόλεπτα.

Έπειτα προσθέτουμε το ζωμό (ή το νερό), φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τα φασόλια και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Τέλος, προσθέτουμε το μέλι και το λεμόνι και αφήνουμε τη σούπα λίγο να «τραβήξει». Αλέθουμε πολύ καλά σε μπλέντερ και περνάμε από ψιλή σήτα. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Αν δε σερβίρουμε άμεσα, κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner