Κοτόσουπα με λαχανικά και παρμεζάνα

Κοτόσουπα με λαχανικά και παρμεζάνα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.5 (57 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την κοτόσουπα

  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. πράσο, σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. σελινόριζα, καθαρισμένη, σε μικρά καρέ
  • 180 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κιλά ζωμό κοτόπουλο
  • 60 γρ. κολοκύθι, σε μικρά καρέ
  • 40 γρ. σπαράγγια, κομμένα σε μήκος 3-4 εκ.
  • 60 γρ. σπανάκι, λεπτοκομμένο
  • 30 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 250 γρ. κοτόπουλο βρασμένο, κομμένο σε κύβους
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κοτόσουπα

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τη σελινόριζα και το καρότο.

Αλατίζουμε και ιδρώνουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν η σελινόριζα και το καρότο αλλά να είναι ακόμη τραγανά.

Ρίχνουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, προσθέτουμε το ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε.

Προσθέτουμε τα σπαράγγια και το κολοκύθι, αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, φροντίζοντας όμως να μην τα παραμαγειρέψουμε.

Στο τέλος βάζουμε το σπανάκι και, μόλις χάσει τα υγρά του, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

Δοκιμάζουμε για αλάτι.

Για την κοτόσουπα

  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. πράσο, σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. σελινόριζα, καθαρισμένη, σε μικρά καρέ
  • 180 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κιλά ζωμό κοτόπουλο
  • 60 γρ. κολοκύθι, σε μικρά καρέ
  • 40 γρ. σπαράγγια, κομμένα σε μήκος 3-4 εκ.
  • 60 γρ. σπανάκι, λεπτοκομμένο
  • 30 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 250 γρ. κοτόπουλο βρασμένο, κομμένο σε κύβους
  • αλάτι

Για την κοτόσουπα

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τη σελινόριζα και το καρότο.

Αλατίζουμε και ιδρώνουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν η σελινόριζα και το καρότο αλλά να είναι ακόμη τραγανά.

Ρίχνουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, προσθέτουμε το ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε.

Προσθέτουμε τα σπαράγγια και το κολοκύθι, αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, φροντίζοντας όμως να μην τα παραμαγειρέψουμε.

Στο τέλος βάζουμε το σπανάκι και, μόλις χάσει τα υγρά του, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

Δοκιμάζουμε για αλάτι.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner