Sandwich με ψωμί Χωριανό Παπαδοπούλου, κοτόπουλο, μοτσαρέλα Sandwich με ψωμί Χωριανό Παπαδοπούλου, κοτόπουλο, μοτσαρέλα

Sandwich με ψωμί Χωριανό Παπαδοπούλου, κοτόπουλο, μοτσαρέλα

Για 2 μερίδες 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 2 (4 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το sandwich με κοτόπουλο, μοτσαρέλα, ψητή πιπεριά και πέστο

  • 4 φέτες ψωμί Χωριανό Παπαδοπούλου
  • 10 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. κοτόπουλο σχάρας, σε φέτες
  • 120 γρ. μοτσαρέλα, σε χοντρές φέτες
  • 30 γρ. κόκκινη πιπεριά, ψητή, σε λωρίδες
  • 10 γρ. πέστο βασιλικού
  • 1 γρ. μαύρο πιπέρι, φρέσκο, τριμμένο
  • 1 γρ. αλάτι

Για το κοτόπουλο σχάρας

  • 280 γρ. κοτόπουλο, στήθος, ολόκληρο φιλέτο
  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 γρ. πάπρικα
  • 2 γρ. αλάτι
  • 1 γρ. μαύρο πιπέρι, φρέσκο, τριμμένο

Για την κόκκινη πιπεριά ψητή

  • 300 γρ. κόκκινη πιπεριά
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. σκόρδο, σκελίδα, σπασμένο
  • 2 γρ. θυμάρι φρέσκο, καθαρισμένο
  • 3 γρ. αλάτι

Για το πέστο βασιλικού

  • 45 γρ. βασιλικός, φύλλα
  • 175 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 6 γρ. σκόρδο
  • 45 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το sandwich με κοτόπουλο, μοτσαρέλα, ψητή πιπεριά και πέστο

Στον πάγκο εργασίας στρώνουμε τις φέτες ψωμιού Χωριανό Παπαδοπούλου. Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε την μία επιφάνεια από τις φέτες. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε τις φέτες ψωμιού από τη βουτυρωμένη πλευρά μέχρι να τραγανίσουν και να πάρουν ωραίο καστανόξανθο χρώμα.
Στρώνουμε τις φέτες στον πάγκο εργασίας με τη τραγανή πλευρά προς τα κάτω. Τοποθετούμε πάνω σε κάθε μια από τις 2 φέτες την πιπεριά, τη μοτσαρέλα, το κοτόπουλο, το πιπέρι,  περιχύνουμε το πέστο και σκεπάζουμε με τις άλλες δύο φέτες ψωμιού το κάθε σάντουιτς.

Για το κοτόπουλο σχάρας

Σε ένα ταψί τοποθετούμε το στήθος κοτόπουλου. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το πιπέρι και με μία τσιμπίδα γυρνάμε το κοτόπουλο έτσι ώστε να καλυφθεί με τα μπαχαρικά από όλες τις πλευρές του.

Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει καλό χρώμα και από τις δύο μεριές. Χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο μέχρι να μαγειρευτεί στο εσωτερικό του (εσωτερική θερμοκρασία 70°C). Μεταφέρουμε το κοτόπουλου σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί και ξεκουράζουμε για 5 λεπτά πριν το κόψουμε.

Εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε το κοτόπουλο στο φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις μέχρι να πάρει καστανό χρώμα και να μαγειρευτεί στο εσωτερικό του

Για την κόκκινη πιπεριά ψητή

Κόβουμε τα καπάκια από τις πιπεριές και καθαρίζουμε το εσωτερικό τους από τα σπόρια. Αλείφουμε εσωτερικά και εξωτερικά τις πιπεριές με το ελαιόλαδο και τις αλατίζουμε. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C, μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα για περίπου 20 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για 10 λεπτά. Αφού κρυώσουν ελαφρώς αφαιρούμε τη φλούδα με ένα μαχαιράκι τραβώντας από την πάνω πλευρά προς τα κάτω.

 

Για το πέστο βασιλικού

Στον κάδο του μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και αλέθουμε, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς. Αποθηκεύουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.

Για το sandwich με κοτόπουλο, μοτσαρέλα, ψητή πιπεριά και πέστο

  • 4 φέτες ψωμί Χωριανό Παπαδοπούλου
  • 10 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. κοτόπουλο σχάρας, σε φέτες
  • 120 γρ. μοτσαρέλα, σε χοντρές φέτες
  • 30 γρ. κόκκινη πιπεριά, ψητή, σε λωρίδες
  • 10 γρ. πέστο βασιλικού
  • 1 γρ. μαύρο πιπέρι, φρέσκο, τριμμένο
  • 1 γρ. αλάτι

Για το κοτόπουλο σχάρας

  • 280 γρ. κοτόπουλο, στήθος, ολόκληρο φιλέτο
  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 γρ. πάπρικα
  • 2 γρ. αλάτι
  • 1 γρ. μαύρο πιπέρι, φρέσκο, τριμμένο

Για την κόκκινη πιπεριά ψητή

  • 300 γρ. κόκκινη πιπεριά
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. σκόρδο, σκελίδα, σπασμένο
  • 2 γρ. θυμάρι φρέσκο, καθαρισμένο
  • 3 γρ. αλάτι

Για το πέστο βασιλικού

  • 45 γρ. βασιλικός, φύλλα
  • 175 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 6 γρ. σκόρδο
  • 45 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι

Για το sandwich με κοτόπουλο, μοτσαρέλα, ψητή πιπεριά και πέστο

Στον πάγκο εργασίας στρώνουμε τις φέτες ψωμιού Χωριανό Παπαδοπούλου. Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε την μία επιφάνεια από τις φέτες. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε τις φέτες ψωμιού από τη βουτυρωμένη πλευρά μέχρι να τραγανίσουν και να πάρουν ωραίο καστανόξανθο χρώμα.
Στρώνουμε τις φέτες στον πάγκο εργασίας με τη τραγανή πλευρά προς τα κάτω. Τοποθετούμε πάνω σε κάθε μια από τις 2 φέτες την πιπεριά, τη μοτσαρέλα, το κοτόπουλο, το πιπέρι,  περιχύνουμε το πέστο και σκεπάζουμε με τις άλλες δύο φέτες ψωμιού το κάθε σάντουιτς.

Για το κοτόπουλο σχάρας

Σε ένα ταψί τοποθετούμε το στήθος κοτόπουλου. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το πιπέρι και με μία τσιμπίδα γυρνάμε το κοτόπουλο έτσι ώστε να καλυφθεί με τα μπαχαρικά από όλες τις πλευρές του.

Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει καλό χρώμα και από τις δύο μεριές. Χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο μέχρι να μαγειρευτεί στο εσωτερικό του (εσωτερική θερμοκρασία 70°C). Μεταφέρουμε το κοτόπουλου σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί και ξεκουράζουμε για 5 λεπτά πριν το κόψουμε.

Εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε το κοτόπουλο στο φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις μέχρι να πάρει καστανό χρώμα και να μαγειρευτεί στο εσωτερικό του

Για την κόκκινη πιπεριά ψητή

Κόβουμε τα καπάκια από τις πιπεριές και καθαρίζουμε το εσωτερικό τους από τα σπόρια. Αλείφουμε εσωτερικά και εξωτερικά τις πιπεριές με το ελαιόλαδο και τις αλατίζουμε. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C, μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα για περίπου 20 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για 10 λεπτά. Αφού κρυώσουν ελαφρώς αφαιρούμε τη φλούδα με ένα μαχαιράκι τραβώντας από την πάνω πλευρά προς τα κάτω.

 

Για το πέστο βασιλικού

Στον κάδο του μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και αλέθουμε, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς. Αποθηκεύουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER