«Βρώμικο» με κιμά, τυρί τσένταρ και μαριναρισμένο λάχανο «Βρώμικο» με κιμά, τυρί τσένταρ και μαριναρισμένο λάχανο

«Βρώμικο» με κιμά, τυρί τσένταρ και μαριναρισμένο λάχανο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.7 (10 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τον κιμά και το τελείωμα του πιάτου

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 130 γρ. λουκάνικο (σε μικρό καρέ)
  • 300 γρ. κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 10 γρ. σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 250 γρ. σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 250 γρ. νερό
  • 4 τσιαπάτες (κομμένες στη μέση και φρυγανισμένες)
  • 200 γρ. τσένταρ (τριμμένο)
  • 300 γρ. λάχανο (μαριναρισμένο)
  • Αλάτι

Για το μαριναρισμένο λάχανο

  • 90 γρ. μαγιονέζα
  • 90 γρ. γιαούρτι
  • 10 γρ. μέλι
  • 10 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 30 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
  • 50 γρ. πιπεριές κόκκινες (σε ζουλιέν)
  • 50 γρ. πιπεριές κίτρινες (σε ζουλιέν)
  • 280 γρ. λάχανο λευκό (σε ζουλιέν)
  • 130 γρ. λάχανο κόκκινο (σε ζουλιέν)
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τον κιμά και το τελείωμα του πιάτου

Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ο κιμάς καλό χρώμα.
Προσθέτουμε το λουκάνικο, αλατίζουμε και το σοτάρουμε για 2- 3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά  και το «ιδρώνουμε», μέχρι να μαλακώσει καλά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις μυρίσει, σβήνουμε με σάλτσα μπάρμπεκιου και το νερό. Σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά το φαγητό μέχρι να «πιεί» όλα του τα υγρά. Τοποθετούμε τον κιμά στο κάτω μέρος της τσιαπάτας και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τσένταρ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε τοποθετώντας το μαριναρισμένο λάχανο πάνω από το λιωμένο τυρί και σκεπάζοντας με το πάνω μέρος της τσιαπάτας.

Για το μαριναρισμένο λάχανο

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστούν.

Για τον κιμά και το τελείωμα του πιάτου

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 130 γρ. λουκάνικο (σε μικρό καρέ)
  • 300 γρ. κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 10 γρ. σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 250 γρ. σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 250 γρ. νερό
  • 4 τσιαπάτες (κομμένες στη μέση και φρυγανισμένες)
  • 200 γρ. τσένταρ (τριμμένο)
  • 300 γρ. λάχανο (μαριναρισμένο)
  • Αλάτι

Για το μαριναρισμένο λάχανο

  • 90 γρ. μαγιονέζα
  • 90 γρ. γιαούρτι
  • 10 γρ. μέλι
  • 10 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 30 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
  • 50 γρ. πιπεριές κόκκινες (σε ζουλιέν)
  • 50 γρ. πιπεριές κίτρινες (σε ζουλιέν)
  • 280 γρ. λάχανο λευκό (σε ζουλιέν)
  • 130 γρ. λάχανο κόκκινο (σε ζουλιέν)
  • Αλάτι

Για τον κιμά και το τελείωμα του πιάτου

Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ο κιμάς καλό χρώμα.
Προσθέτουμε το λουκάνικο, αλατίζουμε και το σοτάρουμε για 2- 3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά  και το «ιδρώνουμε», μέχρι να μαλακώσει καλά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις μυρίσει, σβήνουμε με σάλτσα μπάρμπεκιου και το νερό. Σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά το φαγητό μέχρι να «πιεί» όλα του τα υγρά. Τοποθετούμε τον κιμά στο κάτω μέρος της τσιαπάτας και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τσένταρ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε τοποθετώντας το μαριναρισμένο λάχανο πάνω από το λιωμένο τυρί και σκεπάζοντας με το πάνω μέρος της τσιαπάτας.

Για το μαριναρισμένο λάχανο

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστούν.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner