Για τον κιμά και το τελείωμα του πιάτου
Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ο κιμάς καλό χρώμα.
Προσθέτουμε το λουκάνικο, αλατίζουμε και το σοτάρουμε για 2- 3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το «ιδρώνουμε», μέχρι να μαλακώσει καλά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις μυρίσει, σβήνουμε με σάλτσα μπάρμπεκιου και το νερό. Σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά το φαγητό μέχρι να «πιεί» όλα του τα υγρά. Τοποθετούμε τον κιμά στο κάτω μέρος της τσιαπάτας και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τσένταρ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε τοποθετώντας το μαριναρισμένο λάχανο πάνω από το λιωμένο τυρί και σκεπάζοντας με το πάνω μέρος της τσιαπάτας.
Για το μαριναρισμένο λάχανο
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστούν.
Σχόλια