Για την πίτσα μαργαρίτα
Ανοίγουμε τη ζύμη στρογγυλή και την ακουμπάμε στο αντικολλητικό τετράγωνο ταψί του φούρνου. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτα ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240°C για περίπου 4-5’ (τοποθετούμε στην προτελευταία θέση του φούρνου αν ψήσουμε με αντιστάσεις πάνω κάτω ή στη μεσαία θέση αν ψήσουμε σε αέρα).
Βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο και προσθέτουμε την μοτσαρέλλα και ξαναψήνουμε για άλλα 3’-4’ μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να πάρει η μπορντούρα της πίτσας ένα χρυσαφί χρώμα.
Βγάζουμε από το ταψί, βάζουμε στο πιάτο, κόβουμε και ρίχνουμε το φρέσκο βασιλικό, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Για τη σάλτσα ντομάτας
Στο μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά.
Σχόλια