Πίτσα Μαργαρίτα Πίτσα Μαργαρίτα

Πίτσα Μαργαρίτα

ΓΙΑ 1 ΠΙΤΣΑ 28 ΕΚ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (60 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την πίτσα μαργαρίτα

  • 220 γρ.  ζύμη πίτσας με αλεύρι ολικής
  • 40 γρ.  σάλτσα ντομάτας
  • 90 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 30 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια, σε κύβους
  • 1 γρ. πιπέρι
  • 5 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 γρ. βασιλικός φρέσκος

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 400 γρ. τομάτα κονκασέ, από κονσέρβα
  • 40 γρ. πελτές ντομάτας
  • 10 γρ. ζάχαρη λευκή
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο
  • 4 γρ. βασιλικός, φρέσκος
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πίτσα μαργαρίτα

Ανοίγουμε τη ζύμη στρογγυλή και την ακουμπάμε στο αντικολλητικό τετράγωνο ταψί του φούρνου. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτα ομοιόμορφα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240°C για περίπου 4-5’ (τοποθετούμε στην προτελευταία θέση του φούρνου αν ψήσουμε με αντιστάσεις πάνω κάτω ή στη μεσαία θέση αν ψήσουμε σε αέρα).

Βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο και προσθέτουμε την μοτσαρέλλα και ξαναψήνουμε για άλλα 3’-4’ μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να πάρει η μπορντούρα της πίτσας ένα χρυσαφί χρώμα.

Βγάζουμε από το ταψί, βάζουμε στο πιάτο, κόβουμε και ρίχνουμε το φρέσκο βασιλικό, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ελαιόλαδο.

Για τη σάλτσα ντομάτας

Στο μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά.

Για την πίτσα μαργαρίτα

  • 220 γρ.  ζύμη πίτσας με αλεύρι ολικής
  • 40 γρ.  σάλτσα ντομάτας
  • 90 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 30 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια, σε κύβους
  • 1 γρ. πιπέρι
  • 5 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 γρ. βασιλικός φρέσκος

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 400 γρ. τομάτα κονκασέ, από κονσέρβα
  • 40 γρ. πελτές ντομάτας
  • 10 γρ. ζάχαρη λευκή
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο
  • 4 γρ. βασιλικός, φρέσκος
  • αλάτι

Για την πίτσα μαργαρίτα

Ανοίγουμε τη ζύμη στρογγυλή και την ακουμπάμε στο αντικολλητικό τετράγωνο ταψί του φούρνου. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτα ομοιόμορφα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240°C για περίπου 4-5’ (τοποθετούμε στην προτελευταία θέση του φούρνου αν ψήσουμε με αντιστάσεις πάνω κάτω ή στη μεσαία θέση αν ψήσουμε σε αέρα).

Βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο και προσθέτουμε την μοτσαρέλλα και ξαναψήνουμε για άλλα 3’-4’ μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να πάρει η μπορντούρα της πίτσας ένα χρυσαφί χρώμα.

Βγάζουμε από το ταψί, βάζουμε στο πιάτο, κόβουμε και ρίχνουμε το φρέσκο βασιλικό, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ελαιόλαδο.

Για τη σάλτσα ντομάτας

Στο μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner