Τάρτα με κολοκύθια, μπέικον και φέτα

Τάρτα με κολοκύθια, μπέικον και φέτα

ΓΙΑ 1 ΤΑΡΤΙΕΡΑ 27 ΕΚ. 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.5 (104 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση και την τάρτα

  • 500 γρ. αλμυρή ζύμη για τάρτα, προψημένη
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 130 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. κρόκους αυγών
  • 150 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 400 γρ. κολοκύθια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 10 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση και την τάρτα

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το μπέικον και τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν τα τελευταία και να γίνουν διαφανή, για 10 λεπτά περίπου. Αλατίζουμε, αποσύρουμε από το τηγάνι, και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε μια μπασίνα βάζουμε τα αυγά, την κρέμα, αλατοπιπερώνουμε και ομογενοποιούμε.

Στρώνουμε ομοιόμορφα τα μισά κολοκύθια στη βάση της προ ψημένης τάρτας και σκεπάζουμε με το μείγμα του κρεμμυδιού. Προσθέτουμε τη φέτα και τον βασιλικό και περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπά κολοκύθια σε μια ομοιόμορφη στρώση.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C μέχρι να σφίξει η κρέμα, για 40 με 45 λεπτά περίπου. Για να είμαστε σίγουροι, βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του ταψιού. Αν βγει καθαρό, η τάρτα είναι έτοιμη. Σε περίπτωση που η ζύμη αρχίζει να αρπάζει, καλύπτουμε τις άκρες με αλουμινόχαρτο.

Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί τουλάχιστον για 20 λεπτά πριν την κόψουμε. Σερβίρουμε την τάρτα, ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Για τη γέμιση και την τάρτα

  • 500 γρ. αλμυρή ζύμη για τάρτα, προψημένη
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 130 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. κρόκους αυγών
  • 150 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 400 γρ. κολοκύθια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 10 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο

Για τη γέμιση και την τάρτα

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το μπέικον και τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν τα τελευταία και να γίνουν διαφανή, για 10 λεπτά περίπου. Αλατίζουμε, αποσύρουμε από το τηγάνι, και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε μια μπασίνα βάζουμε τα αυγά, την κρέμα, αλατοπιπερώνουμε και ομογενοποιούμε.

Στρώνουμε ομοιόμορφα τα μισά κολοκύθια στη βάση της προ ψημένης τάρτας και σκεπάζουμε με το μείγμα του κρεμμυδιού. Προσθέτουμε τη φέτα και τον βασιλικό και περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπά κολοκύθια σε μια ομοιόμορφη στρώση.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C μέχρι να σφίξει η κρέμα, για 40 με 45 λεπτά περίπου. Για να είμαστε σίγουροι, βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του ταψιού. Αν βγει καθαρό, η τάρτα είναι έτοιμη. Σε περίπτωση που η ζύμη αρχίζει να αρπάζει, καλύπτουμε τις άκρες με αλουμινόχαρτο.

Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί τουλάχιστον για 20 λεπτά πριν την κόψουμε. Σερβίρουμε την τάρτα, ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner