Για την κρούστα μυρωδικών
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τη μουστάρδα.
Για το αρνίσιο καρέ
Αλατίζουμε το αρνί και το αλείφουμε από όλες τις πλευρές με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα ταψί και πάνω τους ακουμπάμε το αρνί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C μέχρι να μισοψηθεί το κρέας και να έχει εσωτερική θερμοκρασία 55 C. Αποσύρουμε το αρνί από το ταψί και αλείφουμε την εξωτερική μεριά με τη μουστάρδα. Τοποθετούμε το μείγμα του ψωμιού από πάνω πιέζοντας για να κολλήσει. Αφαιρούμε τα λαχανικά και ό,τι χυμούς μπορεί να υπάρχουν από το ταψί και τα διατηρούμε χωριστά. Επιστρέφουμε το αρνί στο ταψί, δυναμώνουμε τον φούρνο στους 200 C και ψήνουμε μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή, να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα και να έχει εσωτερική θερμοκρασία 65 C περίπου. Διατηρούμε ζεστό. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τα λαχανικά μαζί με το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί το κρασί κατά το ήμισυ. Προσθέτουμε τον ζωμό, τους χυμούς που έχει αποβάλει το αρνί, και το θυμάρι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι ο ζωμός να συμπυκνωθεί κατά τα ¾ περίπου. Προσθέτουμε το βούτυρο λίγο λίγο ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνουμε τη σάλτσα σε ψιλή σήτα. Κόβουμε το αρνίσιο καρέ σε φέτες και σερβίρουμε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.
Σχόλια