Πατάτες σπαστές Πατάτες σπαστές

Πατάτες σπαστές

Για 2 κιλά (περίπου)
FiveStar: 
Average: 5 (1 vote)

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά πατάτα ολόκληρη
  • 55 γρ. σκορδόλαδο
  • 25 γρ. αλάτι
  • 180 γρ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τυλίγουμε μία-μία με αλουμινόχαρτο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν (1 με 11/2 ώρα). Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες όσο είναι ακόμα ζεστές και με ένα πιρούνι τις σπάμε τόσο όσο να έχει τη μορφή του πουρέ, αλλά παράλληλα να υπάρχουν και μικρά κομμάτια πατάτας. Προσθέτουμε αλάτι, σκορδόλαδο και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

  • 2 κιλά πατάτα ολόκληρη
  • 55 γρ. σκορδόλαδο
  • 25 γρ. αλάτι
  • 180 γρ. ελαιόλαδο

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τυλίγουμε μία-μία με αλουμινόχαρτο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν (1 με 11/2 ώρα). Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες όσο είναι ακόμα ζεστές και με ένα πιρούνι τις σπάμε τόσο όσο να έχει τη μορφή του πουρέ, αλλά παράλληλα να υπάρχουν και μικρά κομμάτια πατάτας. Προσθέτουμε αλάτι, σκορδόλαδο και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER