Φακές με μελιτζάνες και μανιτάρια

Φακές με μελιτζάνες και μανιτάρια

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.3 (52 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τις φακές

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. μελιτζάνα, κομμένη σε μέτρια καρέ
  • 2 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 60 γρ. μανιτάρια shitake σχάρας, με γλάσο σόγιας (βλ. συνταγή Μανιτάρια σχάρας με γλάσο σόγιας και σουσάμι)
  • 250 γρ. φακές, βρασμένες
  • 400 γρ. ζωμό κοτόπουλο (ή νερό)
  • 20 γρ. βούτυρο (ή λάδι)
  • 10 γρ. τσάιβς
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις φακές

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη μελιτζάνα μέχρι να μαλακώσει και να πάρει έντονο χρώμα. Αποσύρουμε τη μελιτζάνα σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.

Επαναφέρουμε το τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει.

Βάζουμε τα μανιτάρια, τις φακές, τον ζωμό (ή το νερό) και το ξύσμα λεμονιού και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθούν τα υγρά.

Στο τέλος προσθέτουμε το τσάιβς και το βούτυρο (ή λάδι) και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Για τις φακές

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. μελιτζάνα, κομμένη σε μέτρια καρέ
  • 2 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 60 γρ. μανιτάρια shitake σχάρας, με γλάσο σόγιας (βλ. συνταγή Μανιτάρια σχάρας με γλάσο σόγιας και σουσάμι)
  • 250 γρ. φακές, βρασμένες
  • 400 γρ. ζωμό κοτόπουλο (ή νερό)
  • 20 γρ. βούτυρο (ή λάδι)
  • 10 γρ. τσάιβς
  • αλάτι

Για τις φακές

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη μελιτζάνα μέχρι να μαλακώσει και να πάρει έντονο χρώμα. Αποσύρουμε τη μελιτζάνα σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.

Επαναφέρουμε το τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει.

Βάζουμε τα μανιτάρια, τις φακές, τον ζωμό (ή το νερό) και το ξύσμα λεμονιού και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθούν τα υγρά.

Στο τέλος προσθέτουμε το τσάιβς και το βούτυρο (ή λάδι) και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner