Πιτάκια με κοτοσαλάτα, ντομάτα και γαλλική σαλάτα Πιτάκια με κοτοσαλάτα, ντομάτα και γαλλική σαλάτα

Πιτάκια με κοτοσαλάτα, ντομάτα και γαλλική σαλάτα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 5 (3 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την κοτοσαλάτα

  • 250 γρ. κοτόπουλο στήθος
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 180 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. μαγιονέζα
  • 3 γρ. χυμός λάιμ
  • 5 γρ. σάλτσα σόγιας
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

Για τη γέμιση και συναρμολόγηση

  • 120 γρ. ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
  • 40 γρ. σαλάτα γαλλική, καθαρισμένη
  • 4 τορτίγιες, κομμένες στη μέση
  • κοτοσαλάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κοτοσαλάτα

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει καλό χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, μέχρι να ψηθεί μεν, αλλά να είναι ακόμα ζουμερό.  Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ψιλοκόβουμε και το κρυώνουμε στο ψυγείο.

Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ιδρώνουμε τα κρεμμύδια και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν, παραμένοντας όμως λίγο τραγανά. Τα αλατίζουμε και τα κρυώνουμε καλά.

Σε ένα μπολ τοποθετούμε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια με το σέλερι, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά της κοτοσαλάτας. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Χρησιμοποιούμε αμέσως ή διατηρούμε στο ψυγείο.

Για τη γέμιση και συναρμολόγηση

Τοποθετούμε τις τορτίγιες σε επιφάνεια εργασίας και μοιράζουμε ισόποσα την κοτοσαλάτα, τη ντομάτα και τη γαλλική σαλάτα προς το κάτω μέρος της κάθε τορτίγιας.

Πιάνουμε το αριστερό κάτω μέρος της τορτίγιας και το φέρνουμε πάνω από τη γέμιση, ώστε να ακουμπήσει την άλλη πλευρά δίπλα στη γέμιση και σφίγγουμε καλά. Ρολάρουμε με τη φορά της καμπύλης δημιουργώντας ένα χωνί.

Για την κοτοσαλάτα

  • 250 γρ. κοτόπουλο στήθος
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 180 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. μαγιονέζα
  • 3 γρ. χυμός λάιμ
  • 5 γρ. σάλτσα σόγιας
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

Για τη γέμιση και συναρμολόγηση

  • 120 γρ. ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
  • 40 γρ. σαλάτα γαλλική, καθαρισμένη
  • 4 τορτίγιες, κομμένες στη μέση
  • κοτοσαλάτα

Για την κοτοσαλάτα

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει καλό χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, μέχρι να ψηθεί μεν, αλλά να είναι ακόμα ζουμερό.  Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ψιλοκόβουμε και το κρυώνουμε στο ψυγείο.

Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ιδρώνουμε τα κρεμμύδια και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν, παραμένοντας όμως λίγο τραγανά. Τα αλατίζουμε και τα κρυώνουμε καλά.

Σε ένα μπολ τοποθετούμε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια με το σέλερι, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά της κοτοσαλάτας. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Χρησιμοποιούμε αμέσως ή διατηρούμε στο ψυγείο.

Για τη γέμιση και συναρμολόγηση

Τοποθετούμε τις τορτίγιες σε επιφάνεια εργασίας και μοιράζουμε ισόποσα την κοτοσαλάτα, τη ντομάτα και τη γαλλική σαλάτα προς το κάτω μέρος της κάθε τορτίγιας.

Πιάνουμε το αριστερό κάτω μέρος της τορτίγιας και το φέρνουμε πάνω από τη γέμιση, ώστε να ακουμπήσει την άλλη πλευρά δίπλα στη γέμιση και σφίγγουμε καλά. Ρολάρουμε με τη φορά της καμπύλης δημιουργώντας ένα χωνί.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER