Κροκέτες τυριών με σάλτσα από πορτοκάλι και κύμινο Κροκέτες τυριών με σάλτσα από πορτοκάλι και κύμινο

Κροκέτες τυριών με σάλτσα από πορτοκάλι και κύμινο

ΓΙΑ 12 ΤΜΧ. ΤΩΝ 40 ΓΡΑΜΜΑΡΙΩΝ
FiveStar: 
Average: 4.7 (26 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τις κροκέτες

  • 150 γρ. τυρί edam, τριμμένο
  • 150 γρ. τυρί gouda, τριμμένο
  • 50 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένο
  • 1  αυγό
  • 50 γρ. γιαούρτι
  • 20 γρ. αλεύρι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το πανάρισμα και το τηγάνισμα

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 2 ασπράδια αυγού, ελαφρώς χτυπημένα
  • 225 γρ. πολέντα
  • 100 γρ. ψωμί για τοστ χωρίς κόρα, τριμμένο
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα πορτοκάλι - κύμινο

  • 250 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι ΕΔΕΜ
  • 125 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
  • 2 γρ. κύμινο, φρεσκοτριμμένο
  • 2 γρ. κόλιανδρος σε σπόρους, φρεσκοτριμμένος
  • Κορνφλάουρ, λίγο για το δέσιμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τις κροκέτες

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πλάθουμε μπαλάκια των 40 γρ. και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξουν.

Για το πανάρισμα και το τηγάνισμα

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ψωμί μαζί με την πολέντα. Περνάμε τις κροκέτες αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντας για να φύγει η περίσσεια ποσότητα. Έπειτα βυθίζουμε στο αυγό, στραγγίζοντας και πάλι την περίσσεια ποσότητα, και τέλος βουτάμε στο μείγμα της πολέντας, φροντίζοντας να επικαλυφτούν οι κροκέτες πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία περνώντας τις κροκέτες από το αυγό και το μείγμα της πολέντας. Ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο (να φτάνει μέχρι τη μέση της κατσαρόλας) σε μια κατσαρόλα αρκετά μεγάλη ώστε να χωράει άνετα τις κροκέτες. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο στους 180°C και προσθέτουμε τις κροκέτες. Τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν τραγανή κρούστα. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα πορτοκάλι - κύμινο

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το κορνφλάουρ σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Δένουμε τη σάλτσα με το κορνφλάουρ στον βαθμό της αρεσκείας μας.

 

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Για τις κροκέτες

  • 150 γρ. τυρί edam, τριμμένο
  • 150 γρ. τυρί gouda, τριμμένο
  • 50 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένο
  • 1  αυγό
  • 50 γρ. γιαούρτι
  • 20 γρ. αλεύρι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το πανάρισμα και το τηγάνισμα

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 2 ασπράδια αυγού, ελαφρώς χτυπημένα
  • 225 γρ. πολέντα
  • 100 γρ. ψωμί για τοστ χωρίς κόρα, τριμμένο
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα πορτοκάλι - κύμινο

  • 250 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι ΕΔΕΜ
  • 125 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
  • 2 γρ. κύμινο, φρεσκοτριμμένο
  • 2 γρ. κόλιανδρος σε σπόρους, φρεσκοτριμμένος
  • Κορνφλάουρ, λίγο για το δέσιμο

VIDEO DIRECTIONS

Για τις κροκέτες

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πλάθουμε μπαλάκια των 40 γρ. και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξουν.

Για το πανάρισμα και το τηγάνισμα

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ψωμί μαζί με την πολέντα. Περνάμε τις κροκέτες αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντας για να φύγει η περίσσεια ποσότητα. Έπειτα βυθίζουμε στο αυγό, στραγγίζοντας και πάλι την περίσσεια ποσότητα, και τέλος βουτάμε στο μείγμα της πολέντας, φροντίζοντας να επικαλυφτούν οι κροκέτες πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία περνώντας τις κροκέτες από το αυγό και το μείγμα της πολέντας. Ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο (να φτάνει μέχρι τη μέση της κατσαρόλας) σε μια κατσαρόλα αρκετά μεγάλη ώστε να χωράει άνετα τις κροκέτες. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο στους 180°C και προσθέτουμε τις κροκέτες. Τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν τραγανή κρούστα. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα πορτοκάλι - κύμινο

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το κορνφλάουρ σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Δένουμε τη σάλτσα με το κορνφλάουρ στον βαθμό της αρεσκείας μας.

 

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER