Τηγανόψωμο με τυριά Τηγανόψωμο με τυριά

Τηγανόψωμο με τυριά

Για 6 τηγανόψωμα 90 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (6 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα τηγανόψωμα

  • 600 γρ. ζύμη
  • 400 γρ. γέμιση τυριών
  • λάδι ή βούτυρο για την επάλειψη

 

Για τη ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 2 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. μαγιά ξηρή
  • 4 γρ. ζάχαρη
  • 110 γρ. νερό, χλιαρό μεταξύ 35°C και 40°C
  • 15 γρ. ελαιόλαδο

 

Για τη γέμιση τυριών

  • 150 γρ. φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ, τριμμένη
  • 50 γρ. ανθότυρο, τριμμένο
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι ΟΛΥΜΠΟΣ, τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τα τηγανόψωμα

Κόβουμε το φουσκωμένο ζυμάρι σε 6 κομμάτια των 100 γρ. και τα ζυμώνουμε σε μπαλάκια. Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και τοποθετούμε ένα μπαλάκι. Με απαλές κινήσεις πιέζουμε με τα δάχτυλά μας ανοίγοντας το ζυμάρι σε στρογγυλό σχήμα μέχρι να φτάσει περίπου τα 15εκ. διάμετρο. Τοποθετούμε 50γρ. από τη γέμιση στο κέντρο του και τραβώντας τις αντίθετες άκρες από το ζυμάρι ενώνουμε και κλείνουμε τη γέμιση μέσα του.

 

Με τα δάχτυλά μας πιέζουμε τις ενώσεις του ζυμαριού για να τις σφραγίσουμε. Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας για να ανοίξουμε το ζυμάρι σε διάμετρο περίπου 15 εκατοστών. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα 5 μπαλάκια.


Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα τηγανόψωμα. Τα λαδώνουμε στην επιφάνεια τους και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο και αν θέλουμε, αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο ή λάδι.

 

*εναλλακτικά ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα τηγανόψωμα περίπου 2 με 3 λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να λιώσουν τα τυριά. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

 

Για τη ζύμη                                                                                                                                                                 

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το νερό, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το μείγμα με τη μαγιά, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη. Προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε λίγο ακόμα. Αφαιρούμε τη ζύμη από το μπολ και τη ζυμώνουμε στον πάγκο μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι έχουν ομογενοποιηθεί όλα τα υλικά καλά μεταξύ τους. Λαδώνουμε ένα μπολ, τοποθετούμε τη ζύμη μέσα, λαδώνουμε την επιφάνειά της, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να φουσκώσει και να διπλασιαστεί για περίπου 40 λεπτά.

 

Για τη γέμιση
Σε ένα μπόλ  ανακατεύουμε καλά όλα τα τυριά.

 

Tip:
*Μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση μπαχαρικά ή μυρωδικά και να διαφοροποιήσουμε τη γεύση από το τηγανόψωμο σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.

Για τα τηγανόψωμα

  • 600 γρ. ζύμη
  • 400 γρ. γέμιση τυριών
  • λάδι ή βούτυρο για την επάλειψη

 

Για τη ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 2 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. μαγιά ξηρή
  • 4 γρ. ζάχαρη
  • 110 γρ. νερό, χλιαρό μεταξύ 35°C και 40°C
  • 15 γρ. ελαιόλαδο

 

Για τη γέμιση τυριών

  • 150 γρ. φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ, τριμμένη
  • 50 γρ. ανθότυρο, τριμμένο
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι ΟΛΥΜΠΟΣ, τριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για τα τηγανόψωμα

Κόβουμε το φουσκωμένο ζυμάρι σε 6 κομμάτια των 100 γρ. και τα ζυμώνουμε σε μπαλάκια. Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και τοποθετούμε ένα μπαλάκι. Με απαλές κινήσεις πιέζουμε με τα δάχτυλά μας ανοίγοντας το ζυμάρι σε στρογγυλό σχήμα μέχρι να φτάσει περίπου τα 15εκ. διάμετρο. Τοποθετούμε 50γρ. από τη γέμιση στο κέντρο του και τραβώντας τις αντίθετες άκρες από το ζυμάρι ενώνουμε και κλείνουμε τη γέμιση μέσα του.

 

Με τα δάχτυλά μας πιέζουμε τις ενώσεις του ζυμαριού για να τις σφραγίσουμε. Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας για να ανοίξουμε το ζυμάρι σε διάμετρο περίπου 15 εκατοστών. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα 5 μπαλάκια.


Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα τηγανόψωμα. Τα λαδώνουμε στην επιφάνεια τους και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο και αν θέλουμε, αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο ή λάδι.

 

*εναλλακτικά ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα τηγανόψωμα περίπου 2 με 3 λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να λιώσουν τα τυριά. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

 

Για τη ζύμη                                                                                                                                                                 

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το νερό, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το μείγμα με τη μαγιά, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη. Προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε λίγο ακόμα. Αφαιρούμε τη ζύμη από το μπολ και τη ζυμώνουμε στον πάγκο μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι έχουν ομογενοποιηθεί όλα τα υλικά καλά μεταξύ τους. Λαδώνουμε ένα μπολ, τοποθετούμε τη ζύμη μέσα, λαδώνουμε την επιφάνειά της, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να φουσκώσει και να διπλασιαστεί για περίπου 40 λεπτά.

 

Για τη γέμιση
Σε ένα μπόλ  ανακατεύουμε καλά όλα τα τυριά.

 

Tip:
*Μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση μπαχαρικά ή μυρωδικά και να διαφοροποιήσουμε τη γεύση από το τηγανόψωμο σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.

TAGS

Αλάτι

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER