Χούμους Χούμους

Χούμους

ΓΙΑ 800 ΓΡ. ΧΟΥΜΟΥΣ
FiveStar: 
Average: 5 (1 vote)

ΥΛΙΚΑ

Για τα χούμους

  • 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 380 γρ. πάστα ταχίνι
  • 1 γρ. κύμινο
  • 70 γρ. νερό
  • αλάτι 

Για την πάστα ταχίνι

  • 180 γρ. χυμός λεμονιού
  • 30 γρ. σκόρδο
  • 500 γρ. ταχίνι
  • 330 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα χούμους

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο ενός μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για την πάστα ταχίνι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο ενός μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Tip: Για τα τραγανά ρεβίθια πάνω στο χούμους όπως φαίνεται στη φωτογραφία, κρατάμε λίγα από τα βρασμένα ρεβίθια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Μόλις πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα, τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τα χούμους

  • 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 380 γρ. πάστα ταχίνι
  • 1 γρ. κύμινο
  • 70 γρ. νερό
  • αλάτι 

Για την πάστα ταχίνι

  • 180 γρ. χυμός λεμονιού
  • 30 γρ. σκόρδο
  • 500 γρ. ταχίνι
  • 330 γρ. νερό

Για τα χούμους

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο ενός μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για την πάστα ταχίνι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο ενός μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Tip: Για τα τραγανά ρεβίθια πάνω στο χούμους όπως φαίνεται στη φωτογραφία, κρατάμε λίγα από τα βρασμένα ρεβίθια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Μόλις πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα, τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER